Da var vekta tatt og starten gått! 

Da er festen ove, eller fest og fest. Det eneste som har hatt fest i kroppen min de siste 3 mnd er vondter og diverse. Jeg var så flink i graviditeten, så smalt det etter fødsel. Alt sprakk, og jeg visste jeg gjorde feil med eget kosthold. Men jeg klarte ikke ta tak og endre det. 

Nå derimot er virkelig tiden inne. Tallet på vekta er flaut, men jeg måtte face det. Første mål nå er å komme tilbake til «før gravid vekt» som var på 84/85. Så er målet deretter å komme tilbake på 80 ca. Vekta nå ? Jeg hadde aldri trodd den kom til å gå over 100, men dette er bare et bevis på hvor feil alt blir for mer med mye karbohydrater. 

Ikke fordi mye karbohydrater i kosten betyr masse snop, og sukkerbomber. Men, det er det som skjer hos meg. Jeg kan spise så «trege» karbohydrater jeg bare vil, søtsuget kommer med en gang og jeg klarer ikke styre meg. Kroppen min lagrer fett som bare det, og så har jeg det gående. Kroppen min tåler rett og slett karbohydrater sykt dårlig. Det visste jeg jo fra før. Flaut, men vekta viste 101 kg! 101 etter 3 mnd med såkalt «fest». Det er direkte fælt, men jeg velger virkelig å se fremover nå. Det at at jeg veier 16 kg mer enn før gravid er forsåvidt en ting, det er det helsemessige som står høyest i fokus hos meg! 

Jeg trives jo ikke med å være så mye tyngre, men det er helsa mi som er første prioritet. For å ha bra helse må man spise sunt, være aktiv og prøve å ha et lavt stressnivå. Jeg har gjort alle punkter feil der de siste mnd. 

Men som jeg alltid sier til kundene mine (jeg har permisjon fra jobb), så må man se fremover. Det man har gjort kan man ikke endre. To uker etter fødsel veide jeg 90 kg, da var det ikke mange kiloene tilbake til «før vekten». Men sånn ble det ikke…. og jeg får ikke gjort noe med det, annet enn å få orden på kostholdet nå fremover. Dette klarer jeg, og jeg har ikke hastverk sånn sett. Bare det å bevege seg sakte men sikkert nedover i vekt igjen, og føle mer bedre. Få energien tilbake og forhåpentligvis så forsvinner smertene igjen også. Da er jeg fornøyd 😊 

Jeg skal prøve for alt jeg kan å oppdatere en  gang pr uke her på bloggen. Med hva jeg har gått ned, eller opp. Hvordan uken har vært, hva slags utfordringer og hvordan jeg løste dem. Tenker det er nyttig for andre småbarnsmammaer å lese om også. Nå vet dere før vekten! Så skal jeg oppdatere fremover så godt jeg kan. Om du vil ha oppdateringer hver dag, anbefaler jeg å følge meg på Snap og Insta. Kanskje spesielt Snap. Er så lettvint der 😊 Jeg heter Lavkarbotips endeligmamma på både snap og insta 😊


Dagen idag ble startet med kaffe med fløte, eggerøre med røkt laks på brød med mindre karbo. Bruker nå Fiber og frø brødet til Coop i en overgangsfase. Jeg skal ikke beholde brødet, men jeg trapper meg selv nedover nå noen dager. For å ikke fi kroppen fullstendig sjokk. Jeg ammer så mye som jeg klarer/mini vil ha, da tar jeg det gradvis nedover. Målet mitt er ketose. Men ønsker ikke kjempesjokk for kroppen 😊Viktig å merke seg at jeg ikke anbefaler noen ketose mens dem ammer, og alle må gjøre vurderinger sammen med sin egen HS og ut ifra egen situasjon. Jeg delammer, og har rådført meg med min HS. Råd kan ikke overføres direkte til andre, men det regner jeg med andre forstår. 

Da er jeg i gang, og jeg håper dette går knirkefritt nå fremover. Følg meg altså gjerne på insta og snap om du vil. Så skal jeg forsøke ukentlig oppdatering her på bloggen. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

3 svar til Da var vekta tatt og starten gått! 

  1. Heidi sier:

    Stå på dette klarer du.

  2. Ann Margaret Antonsen sier:

    Hei! Det er fint å finne igjen motivasjon👍☺️Jeg vet hvordan det er, ikke alltid like lett🙄 Før jeg ble gravid i 2014 hadde jeg gått ned 20 kg (109-89)kg på lavkarbo. Da jeg var gravid la jeg på meg 25 kg, spiste ikke lavkarbo. De fleste forsvant etter graviditeten, men veide over 100 jula 2015. Kjenner meg derfor veldig igjen i det du skriver. Datteren vår er nå 1,5 år. Nå har jeg spist lavkarbo siden jul og er 3,5 kg fra vekta (89kg)før jeg ble gravid😁Det er så godt å føle seg bedre! Det gjør man så fort sukkertrollet forsvinner🙄 Masse lykke til med vektnedgangen👍💪😁

  3. Marit Skare sier:

    Hyggelig å høre fra deg. Dette klarer du, stå på. Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s