Resultater første uken!

Hei igjen alle sammen. Det er tid for en lengre oppdatering enn bare korte snaps og innlegg på instagram. Som jeg skrev da jeg startet forrige uke, er jeg mest aktiv på instagram og Snapchat. Der oppdaterer jeg daglig, fordi det er så kjapt og greit. Med en liten baby i hus, må jeg gjøre det sånn. Snapchat er jeg veldig aktiv, Instagram oppdaterer jeg 1-3 ggd. Jeg heter Lavkarbotips endeligmamma på begge de to stedene.

Så var det oppdatering her på bloggen, som jeg skal gjøre ukentlig. Dere fikk vite startvekten min forrige uke, vekta stod på 101 kg (helt nøyaktig 101,7). Pinlig mye, men jeg velger å se fremover. Jeg havna på karbokjøret etter fødsel, og det er fint lite jeg får gjort med det nå uansett. Jeg har første mål om å komme tilbake til 84/85 kg rundt der, og så videre ned til rundt 80. Første delmål er 95 kg, så 90 osv. Jeg vet at jeg klarer dette her, det kommer bare til å ta litt tid og det er helt ok.

Uken har først og fremst gått mye enklere enn hva jeg fryktet, det må jeg bare si. Jeg kom fryktelig fort inni de gode, gamle vanene mine igjen. Hodet var klart og hele meg var klar for å komme i gang igjen, det bare føltes riktig. Med tanke på at ting er mye bedre hjemme, jeg har mer søvn (Les: mer, ikke mye) det tror jeg ingen med små babyer har 😀 Allikevel ble dette her en litt vanskelig uke søvnmessig, typisk nok. Jeg fikk 3 tette netter med minimalt med søvn, og på lørdag var en ganske dårlig dag. Jeg var trøtt, sliten og fikk lyst på «alt mulig». Spesielt noe søtt.

Jeg tok i bruk taktikken som jeg kjenner godt fra før, jeg spiste mer av den lovlige maten. Brydde meg ikke om mengder, og var spesielt raus med fettet. I tillegg så tenkte jeg meg om mange ganger, når fristelsene dukket opp i hodet mitt. Man skal aldri handle spontant på sånne dager, da må man heller bruke hodet godt 😉 Jeg kom meg igjennom, gikk til sengs 20.30 og jeg og lillemann stod ikke opp før litt over 08 igår tidlig. Nesten 12 timer i sengen gjorde godt, selv om jeg selvsagt var oppe 2 ganger med lillegutt for å mate han.

Lørdag var sånn sett den dagen jeg hadde mest utfordring, jeg kjente også litt på det igår. Men det var mildt i forhold til lørdag, så den krevde ikke så mye av meg. Jeg var sykt stolt over å ha klart meg gjennom lørdagen, skikkelig mestringsfølelse rett og slett.

Jeg har også fått til min første ordentlige treningsøkt denne uken, for første gang på et helt år. Formen er veldig dårlig, det så dere som følger meg på snapchat og instagram. Allikevel kan jeg ikke forvente annet, når det er et år siden sist. Det er ikke flaut, jeg er bare glad jeg er i gang igjen. Det ble intervaller med barnevogna i bakken utenfor her. Vi har lengre bakke her, enn der vi bodde før. Så jeg fikk kjørt meg ordentlig godt 🙂 Jeg trente fredag og igår (søndag) var jeg fremdeles støl i leggene 🙂 Jeg legger ikke stort press på trening nå, jeg vil bare komme meg i gang igjen. Målet er å ende opp med å trene 3 ganger i uka sånn ca. Mer er en ren bonus.

Uken har altså gått veldig greit, mye bedre enn fryktet. Overgangsplager har vært minimale, sikkert fordi jeg ikke strippa helt ned på karbohydrater. Jeg ligger ganske lavt nå, men jeg startet med rundt 5o gram pr. dag. Jeg merker ikke noen forskjell på melkemengde, og lillegutt vil fortsatt amme og liker melken min fremdeles. Husk nå alle sammen, jeg kommer jevnlig med påminnelser på snap og insta om dette også. Jeg delammer, og hovednæringen til lillegutt er morsmelkerstatning. Det har den vært siden fødsel, da jeg ikke fikk nok melk og han ikke klarte å suge pga tungebåndet. Ammingen går bedre nå, men hovednæringen hans er fremdeles erstatning (dessverre kan jeg vel si). Andre som delammer eller fullammer MÅ rådføre seg med sin egen  helsesøster, før dere evt. starter med noe som helst. De som fullammer skal være spesielt forsiktige. Så har jeg sagt det! Jeg har selvsagt snakket med min helsesøster om dette her, og har fått klarsignal. Heldigvis, for jeg hadde det virkelig ikke bra…

Ting rent helsemessig som har blitt bedre den siste uken:

  • Jeg har mye mer og jevnere energi.
  • Er ikke så trøtt som jeg har vært, til tross for lite søvn.
  • Mye bedre humør jevnt over.
  • Mye mindre smerter i kroppen.
  • Søtsuget har nesten forduftet, merkelig fort. For unntatt lørdagen har det gått helt strålende. og jeg klarte meg jo lørdag også 🙂

Så er det over til vekttap…… Jeg startet altså helt nøyaktig på 101,7 kg. Skremmende høyt. Vekten nå idag tidlig viser: 100,00 blank. Er strålende fornøyd med det, bra start selv om jeg har gått kjappere ned før. Målet mitt er ikke å gå ned raskest mulig, målet mitt er å sakte men sikkert bli kvitt kiloene og først og fremst føle meg bedre og komme meg i form igjen. Kan ikke forvente mirakler heller 😉 

Jeg har også målt cm faktisk (har også tatt en scanning på tanitavekten min, men den oppdaterer jeg ikke før etter 4 uker). Cm målene ved start var:

Midje: 94 cm – en uke etter 89 cm

Mage (ved navle): 109cm -en uke etter 105,5 cm

Hofte: 111 cm – en uke etter 111 cm 

Bryst: 113 cm – en uke etter 112,5 cm

Er veldig fornøyd, og ikke uventet er det magen som har krympet mest på begge punkter. Så nå venter en ny og spennende uke for meg 🙂 Håper den går minst like bra, men hvorfor skulle den ikke det? Maten min er særdeles enkel, og dere som følger meg på Snap osv. får jo godt innblikk i det. Jeg spiser hovedsaklig, rent kjøtt, grønnsaker, ost, fettkaffe ol.


En av favorittene om dagen er å putte alt i form, steke i ovnen og så nyte. Det skal gå kjapt som småbarnsmamma 😀Dette er nakkekotelett, løk, gulrot og wokblanding. Ekte smør over grønnsakene og evt koteletten. Stekes på 175 grader i ca 45 min. Om du har tid ( noe jeg ikke har 😅), kan det med fordel langtidssteke på lavere temp (rundt 100 grader i 3-4 timer). Jeg hadde en liten dæsj kremfløte og hadde over siste 10 min😊 Enkelt og fantastisk mat, som du kan smaksette med det du lyster. 

Da er jeg klar for en ny uke, dere får ny oppdatering neste mandag her på bloggen! Følg meg på Snapchat og Instagram for daglige oppdateringer. 

Snapchat: Lavkarbotips endeligmamma

Instagram: Lavkarbotips_endeligmamma 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s