Starten av prosjekt vekttap! 

Som jeg nevnte på Facebook siden min «Lavkarbotips», har jeg nå begynt å jobbe aktivt for å komme meg ned i vekt igjen. Siden jeg sluttet å amme, bestemte jeg meg for å sette i gang først som sist. 

Jeg startet jo med LCHF igjen mens jeg fremdeles amma, men da var ikke fokuset vekttap. Heller det å få energien tilbake osv. Gikk da allikevel ned fra 101,7 til 99,6 på det laveste. Men, da utviklingssprang nummer 4 kom, og småen bare ikke klarte å sove om natta. Da rakna det aller så lite igjen på et punkt. Søvnløs i nærmere 3 uker, det gjorde sitt for kosten😅🙈😩 

Men da ting ordna seg igjen, tok jeg fatt på en uke med boostmat. Boost vil si at jeg strippa bort alt av søtstoffer, både i drikke og mat. Satt igjen kun med litt grønnsaker, naturlig proteinkilde og naturlig fett. Men, jeg kutta bort alt av meieriprod utenom smør. Smøret tar ingen fra meg altså, elsker smør😍 Kcal inntak ble satt til rundt 1700 for dagen, hvilket er ganske passe tenker jeg. Jeg hadde nemlig gått opp igjen på vekta selvsagt, etter utskeielser og vekta viste ved start 101,3. 

Idag er det 2 uker siden jeg boosta meg i gang igjen, og etter boostuken gikk jeg fra 101,3 og ned til 98,4. Nesten 3 kg med andre ord, nøyaktig 2,9 kg på første uka. 

Nå har jeg hatt en uke hvor jeg har økt grønnsaker litt igjen, for i boostuka ligger jeg på 7-9 gram karbohydrater om dagen. Jeg sparte mine karbs til middagene for eks. Den siste uka nå har jeg spist rundt 15 gram karbohydrat pr dag, sånn i snitt 😊 mesteparten fra grønnsaker. Noe kommer fra majones, men resten er alt grønnsaker 😀 

Jeg har kun gått ned 100 gram den siste uka nå, veide 98,3 idag tidlig. Men det er jo 3 kg til sammen på 2 uker det. Jeg er ikke misfornøyd, da uke 2 som regel er en hard nøtt å knekke. At jeg ikke har gått opp er jeg strålende fornøyd med, og jeg gikk til og med litt ned. 

De som eggefaster sier ofte at de går opp igjen etterpå. Jeg har aldri hatt problem med det på boostuke, har holdt vekta fint eller gått litt ned uka etterpå. Om jeg har gjort det riktig og faset forsiktig ut, men holdt på prinsippene som kcal målet og renest mulig mat. Ingen meierier, bare smør da. Osv. 

Jeg blir alltid kvitt søtsuget mitt av å booste, og det er en av hovedgrunnene for at jeg gjør det. Det å ta bort alt som smaker søtt, også sukkerfritt. Det hjelper så utrolig mye! Man trenger faktisk ikke sukkerfritt godteri eller sukkerfri brus eller saft. Vann er mer enn godt nok, og evt sort kaffe eller te uten søtning. 

Jeg har et langsiktig mål om å gå ned 20 kg frem til neste sommer😊 har nå tatt 3, da er det 17 igjen da. Da vil jeg veie 81 kg neste juni. Vil ligge på rundt 80 kg, er der jeg trives og jeg er jo relativt høy med 175 cm. Så jeg synes +\- 80 kg er helt perfekt 👌🏻 

Så nå skal jeg altså ta kroppen min tilbake, i form igjen etter fødsel 😀 Jeg skal også kjøre et 2 mnd prosjekt fra 1. September som flere kan være med på om ønskelig. 

Det skal jeg komme tilbake til etterhvert, men jeg gleder meg selv til start på det. Akkurat nå er målet null utskeielser frem til ferietur, og det går veldig fint så langt. Og så har jeg lyst til å gå ned til 96 kg før ferieturen. Om det kommer til å gå får tiden vise. Jeg er godt i gang iallefall 😊mangler 2 kg. 

Det går mye i enkel mat, blomkålmos er en storfavoritt om dagen😅 Ting må være enkelt her i hus, om det skal funke. De fleste vet at småbarnstiden er svært krevende, da nytter det ikke med timevis på kjøkkenet. 
Jeg har mammapermisjon, og klarer ikke oppdatere bloggen så hyppig for tiden. Men jeg prøver mitt beste. Men jeg bruker Snapchat en god del, og der legger jeg ut mat, små tips osv hver eneste dag (stort sett). Så for de som har Snapchat kan jeg følges på: Lavkarbotips endeligmamma 

Jeg har Instagram også: lavkarbotips_endeligmamma 

Men er definitivt mest aktiv på Snapchat 😊 Skal forsøke å oppdatere Ukesresultat hver mandag her på bloggen, men tør ikke love noe. Ukesresultat kommer dog ALLTID på Snapchat hver mandag😊

Resultat denne uken var altså ned 100 gram… forrige uke var det ned 2,9 kg. 

Jeg spiser også etter periodisk faste nå, og har spisevindu fra 08-17 hver dag 😊

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

4 svar til Starten av prosjekt vekttap! 

 1. Anna sier:

  Hehe, jeg fikk tre barn ila tre år,og med en mann offshore, DA snakker vi krevende småbarnstid 😉 ellers må jeg si du er inspirerende,-liker spesielt godt at du fremhever at det faktisk tar tid å gå ned i vekt, og at du ikke stresser med at det kan gå sakte i perioder. Helt sikker på at du når mlet ditt 🙂 klem

 2. Eva Sæterøy sier:

  Hei. Kan du legge ut sånn ca hva du spiser for dag. Må ha full plan hvis eg skal greie det. Og eg vil vere med 1september😊

  • Lavkarbotips sier:

   Jeg kan ikke love noe på bloggen iallefall. Dagene flyr liksom med småen i hus, som omtrent ikke sover på dagtid 😂uten iherdig innsats både før og under hvilen av oss foreldre 🙊men jeg kommer til å bruke Snapchat, og legger ut der hva jeg spiser hver dag. 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s