To skritt frem og tre tilbake!

Akkurat slik føles det nå, og jeg hadde helt ærlig ALDRI kunnet forestille meg akkurat hvor tøft det ville bli å holde på sunne vaner etter fødsel. Det er slett ikke noe problem når jeg kommer meg i gang, det å spise lchf flyter fint når jeg bare holder meg til det. Så kom ferieturen da, dårlig søvn og fortsatt dårlig søvn nå når vi er hjemme igjen. Mini har en av sine dårlige søvnperioder på natta, tror egentlig at det skyldes tenner som kommer. Men det er jo egentlig ikke godt å vite, kan være blanding av flere ting. På toppen av det hele ble jeg syk, moro moro :-/

Jeg hadde gått ned fra 101,3 til 97,0 før vi reiste på ferie. Det går jo ikke an å være misfornøyd med det. På ferieturen var planlagt utskeielse, så den er grei. Problemet var at den varte en uke lenger enn den skulle, når søvnen hangler og jeg ble syk. Høyeste vekt jeg tok 3 mnd etter fødsel var 101,7 mener jeg å huske, idag viste vekten 102,9. Har mest lyst til å slenge den hersens vekta dit pepperen gror, kanskje jeg burde gjort det?

Nå er kroppen min god på å samle vann, så blir intressant å se om dette forsvinner fort nå da. Eller om det blir 4 nye uker før jeg er nede igjen der jeg var… Uansett, jeg kommer nok ikke til å kaste vekta. Jeg er ferdig med å stikke hodet nedi sanden, slik strutsestrategi fungerer særdeles dårlig. Idag har jeg kommet meg på rett kjøl igjen, og forkjølelsen den holder på å gå bort. Så snart skal trening på plass igjen også. 3 økter i uka er målet, evt trilleturer blir en bonus. Ønsket er å få til 2 styrkeøkter i uka, og en intervall økt for bedre kondisjon. Så får jeg se når jeg får startet, akkurat der ønsker jeg å være helt frisk igjen først.

Så slår en ting meg, hver eneste gang. Jeg blir fort hekta på sukker igjen, og dette vet jeg jo om. I og for seg klarte jeg å løse det ekstremt fint før i tiden, før Sander kom. Det var merkelig nok lettere å hente seg inn igjen etter en utskeielse da, eller det er vel kanskje ikke så merkelig? Forskjellen på før og etter barn er jo enormt stor, og da hadde jeg kun meg selv å tenke på. Nå er det en liten skjønn tass som alltid kommer først, og sånn skal det være. Jeg må bare bli litt flinkere på å tenke litt på meg selv også, huske på hva som er viktig for meg og hva jeg må gjøre for å få det best mulig.

Så idag da jeg kjørte en realtivt enkel meny med deilig lchf mat, kjapp og lage og god å spise. Da slo det meg jo atter en gang, lchf mat er fryktelig godt. Lchf mat er også fryktelig enkelt, det kan iallefall gjøres enkelt. Det finnes ingen god unnskyldning for å ikke spise riktig, når jeg besitter så mange gode verktøy som jeg gjør. Min meny idag var så enkelt som dette:

Frokost: En boks med makrell i tomat fra stabburet, med 15 gram majones.

Lunch: 70 gram salami, 30 gram majones og en hel tomat.

Middag: 250 gram kyllingklubber, oppmålt til 400 gram før steking da det er mye svinn med bein. 100 gram wok mix grønnsaker.

2016-10-10-03-37-52

(Bilde fra tidligere innlegg)

Så enkelt, ikke noe vanskelig å lage. Ikke tidkrevende, og det smakte godt alt sammen. Utgjorde 16 gram karbohydrater, og totalt sett litt under 1700 kcal. En bra dag, og jeg er fortsatt såpass fornøyd nå ikveld når jeg skriver dette at jeg slipper å spise mer idag. Det var også planen, men jeg bruker å spise litt ekstra fett/proteiner om det blir for voldsomt når jeg legger om. Men nok en gang har det gått kjempefint, null problem.

Så hva sitter jeg igjen med da? Joda, jeg må få hodet mer på plass igjen. Jeg må få bort de unnskyldningene for trøstespising, når jeg går på 2 uka med svært dårlig søvn. Jeg må huske på at det er sunn mat, som gir meg så bra energi som jeg kan få. Ikke minst er det lchf mat som kan bringe meg NED igjen i vekt, og ikke oppover.

Ok, så føler jeg at jeg stanger litt nå. Men nå skal jeg kjøre strikt lchf resten av denne mnd. og oktober. Uten utskeielser og med så mye aktivitet/trening som jeg klarer… Så får jeg gjøre regnskap den 1. november, og se hvor jeg er da. Jeg gleder meg, og vet at jeg kommer dit jeg vil til slutt. Ligger ikke i min natur å gi opp lenger, det tar bare litt tid. Jeg føler meg litt som et dårlig forbilde og motivator om dagen, men så skal vel jeg også ha lov til å komme meg tilbake igjen etter en fødsel. Slik som alle andre. 

Følg meg gjerne på Snapchat for daglige oppdateringer: Lavarbotips endeligmamma er brukernavnet.

Instagram det samme: lavkarbotips_endeligmamma

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

1 svar til To skritt frem og tre tilbake!

  1. Cec sier:

    Skjønner ekstremt godt hvordan du har det. Går på det fjerde året med nesten sammenhengende samsoving og nattamming (2 barn altså ;-)). De siste fire årene har jeg ikke sovet mer enn en håndfull netter uten å ha blitt vekket mellom 1 og 8 ganger… heldigvis er puppen sovemedisin for gutta her, men, mor forhold avbrutt søvn. Jeg hadde svangerskapsdiabetes i begge svangerskap, og levde lavkarbo uten utskeielser, gikk ikke opp noe i noen av graviditetene. Dvs samme vekt før og etter. Men. Imellom graviditet 1 og 2, samt etter nr 2, har det gått helt skeis. Jeg har stort sett vært lenket til hjemmet etter jobb pga ammingen, og trening eller bevegelse generelt har vært minimalt, og mat, det har jeg trøstet meg med i så stor grad at jeg nå har BMI på 39,8 og venter på svar fra Friskvernklinikken. Det er så hardt med små barn!!! Men ikke glem deg selv!!! Nå er min yngste straks 1,5 år. Nå er det min tur!!! Nå skal jeg få hjelp til å finne tilbake til MEG. Ikke denne store dama som sliter med å få på meg sokker, og som unngår å løpe med barna fordi jeg er så tung… heier på deg!!! Tror ikke det er rom for utskriflser, selv ikke planlagte. Må finne frem lavkarbo snacks til tunge dager. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s