Verdens enkleste LCHF kyllingform!

Ja, hva kan jeg si? Jeg har rett og slett fått litt blogglyst over meg igjen. Så har jeg så mye jeg ønsker å dele, for å hjelpe andre travle mennesker. Både dere som er foreldre, og dere som bare er travle 🙂 Jeg har bestandig verdsatt enkel, god og smakfull mat. Men det var først etter at jeg ble småbarnsmamma, at jeg virkelig skjønte hvor mye det faktisk betyr, for å klare å leve sunt. Jeg blir mye lettere trigget til å spise usunt, med lite søvn er det lett å tenke at jeg «fortjener litt synes synd på meg selv mat». Dere skjønner hvor jeg vil… sukker, sjokolade, boller you name it. Alt som er usunt, og som ikke er bra for meg.

Så da er jeg prisgitt å lage god kosemat, som er lchf og enkel å lage. Tingene jeg spiser om dagen krever minimum innsats fra meg. Helt perfekt med andre ord. For eksempel spiser jeg gjerne en boks med makrell i tomat, med majones på. Som et måltid, frokost eller lunch. Det er jo gjort på under et halvt minutt, og så smaker det godt. Jeg får sunne omega 3 fettsyrer og D vitaminer. Vinn vinn på alle mulige måter.

Så er det en middagsrett som jeg er omtrent helt hekta på. Billig er den også faktisk, og så utrolig velsmakende det blir.

Verdens enkleste LCHF kyllingform!

  • 10 kyllingklubber, jeg kjøper frosne (rå) fra Coop av merket xtra. 2 kg i en pose, så du må ha fryser hjemme.
  • 100-200 gram wok mix classic, jeg bruker Coop sin.
  • 20 gram ekte meierismør.

Slik gjør du!

  • Ta opp kyllingklubbene litt på forhånd og tin dem i ildfaste formen du har tenkt å steke dem i.
  • Når dem er tinte kan du krydre dem med det du ønsker.
  • Hell oppi wok blanding.
  • Legg klatter med smør over kyllingen og grønnsakene.
  • Stekes i ovnen på varmluft i ca. 40 min på 170 grader. Se det litt an med steketiden, i min ovn er dette perfekt. Men ovner er jo så forskjellige.
  • Det var alt, og mens det godgjør seg i ovnen, kan du bruke tid med familien.

DSC_0542

DSC_0544

Det blir en sjy i bunnen på formen, den må du ikke for alt i verden kaste… Det er helt super saus. Ja, den er ikke tykk som kanskje mange tror saus må være. Det er noe hva vi er vant med. Men jeg lover deg, ta den med på tallerken og hell den over grønnsakene for eksempel. Det smaker så utrolig nydelig, du vil ikke angre ❤

Snaddermat, som er så enkel og rimelig at du kan spise den uken lang om du ønsker. 1 pose med kyllingklubber Xtra koster 49 kr tror jeg, og da får du 2 kg. Så du har en del middager der! 

Enjoy 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s