En dag med ketogent kosthold!

Når man vil begynne å spise ketogent, er det en god del mat man må kutte ut. Men selv om man må kutte ut alt av pasta, ris, potet, frukt, rotgrønnsaker, brød og genrelt mat med stivelse og sukker. Så er det faktisk også overraskende mye man kan spise 😊 

Det er veldig tjenelig å faktisk fokusere på det man kan spise, fremfor det man må kutte ut… Ketosemat smaker faktisk veldig godt, og det er mer enn bare egg og bacon. Faktisk så er det rimelig sjeldent jeg spiser egg og bacon…. Mat på lavkarbo generelt er veldig smakfull, og mye av årsaken er at fett gir veldig god smak til mat. Samtidig så har ren og naturlig mat en tendens til å smake ganske så digg 😀

I tillegg er det veldig befriende, når den værste keto-fluen har lagt seg. Da forsvinner søtsuget (om man gjør det riktig), og man har en knallgod kontroll og ro i kroppen. 

Så hvordan kan en dag med ketogent kosthold se ut? 

Jo, den kan for eksempel se sånn ut❤️

Frokost! 


Taffelost med tomat ca.100 gram, 50 gram paprika og kaffe med kremfløte (ca. 0,5 dl) 

Lunch: 


6 skiver røkt laks, eggerøre av 2 egg og litt ruccola salat. 

Middag: 


Kyllingfilet (med eller uten skinn), blomkålmos av 200 gram blomkål og 30 gram smør (sånn ca.). Blomkålmos er enkelt, bare å koke blomkål mør og mose med stavmikser med smør. Smake til med ønsket krydder til slutt. 

Mellommåltid? 


Når man har spist ketogent en stund, vil de fleste merke at 3 måltider stort sett er nok på en dag. Og at behovet for mellommåltider forsvinner 😊 Den første uka spesielt, kan det allikevel være behov for litt ekstra. Det kan også være gunstig å få inn litt ekstra salt, da kroppen kvitter seg med mye vann. Dermed kan ting som spekepølser ol, være den perfekte snack/mellommåltid. 

Det er ikke lurt å «pine» seg gjennom, og unngå å spise mer enn for eks. 3 måltider den første tiden. Kroppen blir som regel litt «sjokka», og reagerer gjerne med sult. Selv om man spiser mye fett osv. Dette er fordi kroppen har vært i karbomodus, og trenger tid på å forstå at den nå skal bruke fett som hovedenergi. Dette er ikke gjort på 1-2-3 for de fleste, og er det første gang i tillegg kan det ta lenger tid. 

Så spis noe ekstra om du føler behov for mat, men sørg for at det inneholder hovedsakelig fett og proteiner. Så slipper du å komme for høyt i karbohydrater 😊 Det kan være: 

  • Spekemat+majones
  • Rent kjøtt eller fiskepålegg+majones 
  • Kokte egg+ smør eller majones
  • Feit ost 

Denne ekstramaten skal du bare spise til du er tilfredsstilt «der og da». Ofte er det ikke så mye som skal til😀 men gjenta om nødvendig. 

Du trenger ikke være bekymret over at du spiser for mye, i starten har det ingen betydning sånn sett. Du skal få kroppen i ketose, og det klarer du ikke om du sprekker pga at du «sulter» deg i gang 😉 Da er det bedre å spise litt ekstra, av riktig type mat. Enn å sprekke 😊Dette behovet forsvinner som sagt av seg selv som regel. For de fleste avtar det etter den første uka, noen bruker litt lenger tid, andre mindre. 

Om det er intressant, kan jeg dra flere dagseksempler med ketosemat i tiden fremover. Eller hva? 


Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

4 svar til En dag med ketogent kosthold!

  1. Heidi sier:

    Utrulig interessant å lese. 😃 Lykke til videre, og skriv gjerne meir om dette. 😄👍🏻👍🏻

  2. Ann sier:

    Takk😊Du har inspirert meg-jeg starter i morgen selv! La oss gå sammen☺Lykke til!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s