Jeg ønsker meg mestringsfølelse! 

Når jeg nå har vært litt ute å kjøre periodevis helt siden slutten av februar i år, da lillegutt ble født. Har jeg ikke følt på særlig mestring ved eget kosthold, selv om jeg føler jeg ikke kunne gjort så mye annerledes egentlig. 

Allikevel har alltid lavkarbo lagt i mitt hjerte, selv i de periodene hvor kosten har vært langt fra lavkarbo…. ❤️ Jeg følte meg i grunnen ikke helt klar for å ta tak nå før jul, men så kom det til meg allikevel. Den kraften inni meg slo til, den som kom da jeg i sin tid nesten med kniven på strupen, måtte ta tak. Da jeg var så sykelig overvektig, at det nesten var som å velge mellom å dø eller leve. Fullt så akutt dramatisk var det nok ikke, men en ting er sikkert. Hadde jeg ikke fått til å gå ned i vekt og endre livsstil da, hadde jeg nok endt opp på operasjonsbordet for å komme meg ned i vekt. Ellers hadde nok en altfor tidlig død, vært min skjebne. 

Selv om det ikke er fullt så dramatisk nå, annet enn at jeg har gått opp 15 kg fra «før gravide vekt». Så har jeg faktisk vært 40 kg mer enn hva jeg er nå. Jeg trives ikke med den plussvekta jeg har fått nå, bare så det er sagt. Jeg vil ned igjen i vekt! Men det som drev meg nå, var først og fremst helsa. Jeg har fibromyalgi, men var egentlig som frisk og regne….. Nå har jeg mye vondt i kroppen igjen, og det merkes jammen godt. 

I tillegg så har jeg vært så energiløs de dårlige periodene, at det er jo egentlig på grensa til å torturere seg selv. Med det mener jeg at når man er småbarnsmamma så har man intet valg, man fungere og gjøre det den lille krever! Skulle da bare mangle! ❤️Men når jeg da har spist feil, blir det jo på en måte selvtortur. Når jeg vet hvor god energi og så lite smerter jeg har på lavkarbo! Når man da stapper alt mulig annet inni gapet, er det jo et valg jeg har tatt…. et feil et sånn egentlig. Men alt ble en vond spiral…. 

Nå ønsket jeg å kjenne på mestringsfølelse igjen, føle at jeg har livsstilsendringen i meg ennå! Dette er bare 3 dagen på ketogen kost, men mestringsfølelsen kommer sigende allerede 😍Jeg er overrasket over den ganske enkle overgangen igjen, jeg fikk litt kvalme igår ettermiddag. Men litt ekstra salt, så forsvant det problemet. Litt fysen har jeg vært, men ikke noe ekstremt søtsug. Sjokolade for eksempel, tenker jeg ikke på. Og gudene skal vite at det har vært en stooooor del av min meny siste tiden 🙈


Så da er det bare å si det høyt! Keto-Ingrid er tilbake😆 Kaffe med fløte er forresten en liten livredder om dagen. Har jeg ikke tid til å spise, tar jeg en kopp kaffe med litt fløte. Ikke noe meierikutt her nå med andre ord💕

Dere andre? Går det fint og føler dere at dere mestrer dette? 

Jeg forstår at ting kan føles litt verre om man er fersk i gamet. Jeg er jo heldig sånn sett, har full peiling på hva jeg bør spise og ikke. Har med andre ord full kontroll på hva kroppen min foretrekker, så det er deilig😀

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

3 svar til Jeg ønsker meg mestringsfølelse! 

 1. Monica Leikvangmoen sier:

  Jeg prøver også å være i ketose nå , er 51 år og har opplevd at mensen uteblir , er det normalt i ketose ?

 2. Birgitte sier:

  Søte Ingrid! Har ikke fulgt godt nok med, men leste denne nå. Vi har hatt det likedan, vi to! Annet enn at jegikke har fått noe barn, da. Men du vet hva jeg har gått gjennom, har vært tøft nok. Jeg har også vært mye ute og kjører, levd på LK mye av tiden, men skeiet ut med noe hver dag. Prøvd å ta meg sammen en dag eller to, og rast ut igjen. Jeg har riktignok trent mye siden sankthans, er på studio 3-5 ganger per uke og trener styrke. Og DET hjelper mye! På kroppen, også litt på vekta.

  Men nå har jeg også tatt tak. Etter å ha stappet i meg masse godteri og potetgull 3 dager sist helg, var søndag første dag på full LK igjen. Og målet er også å «skrumpe» magemålet litt, jeg spiser aaalt for store måltider!! Er godt inne i ketose igjen, og har tenkt å holde meg der frem til jul ihvertfall!

  4. dag for meg idag, og det har gått supert! Har litt vondt i hodet og er tørr i munnen, det er første gang jeg merker noe til ketoflu overhodet. Men det går over snart, det vet jeg. Har gått opp bare 8 kg jeg da, i løpet av det siste halve året. Men nå skal de og flere til ned igjen. Kjenner også på mestringsfølelse igjen, og gleder meg til å få tilbake alle fordelene av et solid LK-kosthold!!

  Lykke til til både deg og meg!! Stor klem 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s