Gode råd for deg som er ny på lchf! 

Lavkarbo er egentlig ikke så veldig vanskelig, egentlig er det enkelt og ukomplisert. Den største utfordringen er egentlig å få skrudd om hodet, og satse 100% på det nye kostholdet. Det finnes så mange varianter av lavkarbo, at man kan bli svimmel. Nå snakker jeg av min personlige erfaring og mening, men jeg er ikke alene om å mene at dette er den beste måten å gjøre det på😉 Vil du lykkes og er usikker på hvordan, kan det være lurt å gjøre det på denne måten. Her får du en liten «step by step guide» fra meg😊

Hvordan lykkes best mulig! 

  • Fjern alt av fristelser i huset, gi det gjerne bort til andre…. Mat som ris, poteter, pasta, sukker, hvetemel/korn, brød, godteri etc. skal bort fra kostholdet. 
  • Sørg for å ha ordentlige fettkilder i huset, ekte smør, kokosolje, ekte majones, ost, nøtter og gjerne litt kremfløte/rømme/creme fraiche. Du skal ikke spise lettprodukter. 
  • Skaff deg ordentlig proteinkilder, egg, og ordentlige kjøttstykker og fisk/sjømat. Unngå farsemat som selges ferdig, gå for rent og naturlig. 
  • Karbohydratene skal og bør du hente fra grønnsaker er min mening! Skal du være i ketose, bør du spise en del av grønnsaker med lavt karboinnhold. Eksempelvis blomkål, brokkoli, asparges, sellerirot, agurk, tomat, grønne salater, spinat, sopp, minimais (ikke maiskorn), spisskål, bringebær….Du kan også spise løk/paprika osv. Men det har litt mer karbohydrater, bruk det gjerne som en del av middagen. Om du ikke har ketose som mål, kan du spise rimelig fritt fra grønnsaker og bær. Bare unngå potet! 
  • Det siste punktet, men kanskje det viktigste! Ikke begynn din livsstilsendring med å erstatte gamle dårlige vaner, med nye varianter av disse! Lavkarbo godteri og andre erstatningsprodukter er ikke helt gunstig. Ofte kompliserer det bare det hele så mye mer. Prøv å gjøre det enkelt for deg selv! Spis det jeg har nevnt over her, så kommer du veldig langt. 
  • Sliter du med søtsug, bør du også DROPPE å spise «lavkarbo» søtsaker. Jeg snakker av erfaring 🙈 Og det er faktisk VELDIG deilig når søte saker ikke er i tankene lenger❤️ 

For å lykkes med en endring som lavkarbo, er det dessverre harde fakta at man må tenke nytt i hverdagen og gi slipp på gamle «synder». Selvsagt er INGEN perfekt, ikke jeg heller. Det er umulig å leve opp til for de fleste!!! Utskeielser er normalt, så det er viktig å kontrollere dette best mulig. 

Selv gjør jeg normalt sett dette ved å velge meg utskeielser med «omhu». Prøver å unngå å gjøre det spontant. Om jeg skeier ut spontant er det ofte fordi jeg har mista kontrollen….. og ja, det kan også skje. Det er normalt og prøve å feile. Men gi aldri opp! Baserer du ditt lavkarbokosthold på det jeg nevner her, gir du iallefall deg selv en best mulig sjanse for å lykkes! 😊 ❤️ Og faller du litt av og til, noe som er menneskelig! Ja, da reiser man seg igjen❤️


Det er umulig å være feilfri, men DU kan legge deg et godt grunnlag for å mestre på best mulig måte! 👌🏻💪🏻

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s