Til deg som er sukkeravhengig! 

Det slår meg atter en gang, slik det gjør hver eneste gang! Hva i all verden drev jeg med? Hvorfor lot jeg mitt svakeste punkt ta over? Svaret her er vel lite søvn og stress, akkurat nå i år. Omveltningen i livet er enorm når man blir mamma❤️ Det vet alle! Livet er ikke som før, men det er så uendelig mye bedre❤️ Allikevel er tiden, kanskje spesielt som førstegangsforeldre, ganske krevende og man kan bli usikker på den minste ting. Bekymret for den minste ting osv… Absolutt alle kjenner seg sikkert igjen i det 😉

Allikevel klarer jeg ikke la være å tenke på HVORFOR jeg bare lot det skure og gå. 

Det ligger jo selvsagt mer bak enn bare det å bli mamma for første gang. Avhengighet til sukker og sjokolade, ja egentlig karbohydrater generelt. Den er sterk i meg. Om jeg da ikke får brukt den styrken jeg har inni meg tilstrekkelig, blir det enklere å bare gi litt beng 🙄 Når man fokuserer så mye på den nyfødte arvingen, ble det rett og slett ikke nok fokus på hva jeg trenger. For det vet jeg jo veldig godt sånn innerst inne❤️ Jeg trenger en ketogen livsstil, uten at jeg kan påberope meg å være perfekt av den grunn. 

Jeg blir fort fanget i de skarpe klørne til karbohydratene, det er ikke tull en gang. For noen er dette svært vanskelig å forstå…. for meg er det enkelt. Karbohydrater passer ikke i kroppen min i stor grad. Iallefall ikke sukker, korn, ris, pasta. 

Noen av oss er veldig sensitive for karbohydrater, og om du føler på dette skal du vite at du ikke er alene. I tillegg skal du vite at det finnes muligheter for å virkelig kverke dette søtsuget, og komme seg ned i vekt❤️ 

Svaret for sånne som oss er som regel ketose/ketogent kosthold! 

Nei, det er ikke farlig for ellers friske mennesker. Det kan tvert imot få deg over kneika, og i en helsetilstand du ikke trodde var mulig og oppnå. Ta en titt på denne sjekklista her, om du synes du sliter unormalt mye med søtsug! 

 • Spiser du godteri hver dag, flere ganger om dagen og føler du ikke klarer å la være? 
 • Spiser du mer enn hva du vet du trenger? 
 • Har du konstant lite energi? 
 • Føler du at du blir «trykket ned» og ikke orker noen ting? 
 • Føler deg «fanget» og nedfor?
 • Gjesper du «dagen lang» og har bare lyst til å sove? 
 • Tenker du unormalt mye på mat med mye karbohydrater, og føler på en konstant «sult» selv om du egentlig er mett? 
 • Snoker du i skapene dagen lang, og kan knaske på helt meningsløse ting som for eks. ukokt spaghetti eller annet? 
 • Føler du deg aldri opplagt og sover urolig? 
 • Generell uro i kroppen? 
 • Dårlig humør og lett irritabel? 
 • Sliter du med vekta? 
 • Smugspiser du, fordi du skammer deg over at du spiser så mye dårlig mat?

Dette er noen kjennetegn for at du rett og slett har et problem med karbohydrater og ikke bør ha for mye av dem i kostholdet ditt. 

Noen mener fremdeles at lavkarbo er tull, fjas og til og med farlig! 

Men befinner du deg i en sånn vond situasjon, kan faktisk lavkarbo hjelpe deg! Lavkarbo er ikke farlig! Det er ei heller tull og fjas! Det er faktisk svært så helsebringende for mange som sliter. Jeg hadde ikke klart meg uten, og hadde mest sannsynlig vært slankeoperert om ikke det var for lchf. 

Lavkarbo er faktisk et 100% naturlig kosthold, ikke noe skummelt i det hele tatt. Alle de tegnene jeg skrev opp over her, har jeg selv også om jeg lar karbohydratene ta tak i meg…. Men det som er så utrolig fantastisk og nesten mirakuløst. 

Det er at ALT forsvinner når jeg spiser ketogent! 

Ja, det er jo nesten et mirakel når man tenke på det😄 Eller hva? 

Det er jo nettopp derfor jeg tenker hver eneste gang jeg er tilbake på ketose, etter en litt lengre knekk (da snakker jeg ikke om korte utskeielser, men lengre perioder). 

Hva i huleste drev jeg med, som vil meg selv så vondt? Når jeg kan ha det så bra😳 

For dette skjer hver eneste gang kroppen min går over til ketose! Alle plager forsvinner, jeg blir klar i toppen. Søtsug er borte, snokingen i matskapet forsvinner. Ja, absolutt alt av plager jeg beskrev blir borte!  Bare å kjenne på den kontrollen, mestringen over å ikke føle behov for noe som helst som er søtt! Det føles helt absurd, så stor er forskjellen😳Jeg er sinnsykt glad for at jeg oppdaga lavkarbo i 2011! 

Livet mitt forandret seg totalt over bare noen år❤️

Nå sitter jeg med noen kilo i pluss idag da, fra etterbilde her. Trøsten er at jeg er langt unna startbildet, og jeg vet uendelig godt hva jeg må gjøre❤️

Jeg er tilbake på en ketogen LIVSSTIL! Jeg er ferdig med å «havne utpå» og jeg er klar for å tildele litt fokus på meg selv igjen også. 

Det føles veldig deilig, og jeg håper at andre som kan kjenne seg igjen i det jeg har beskrevet her. Kan få oppleve det samme som meg❤️ 

Del gjerne innlegget på FB om du ønsker og tror at andre kan ha nytte av å lese dette💕 

Tips til en god start? Les gjerne HER
Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s