Overdrevent vektfokus! 

Etter en graviditet og en fødsel, er det nok mer normalt enn unormalt å bli sittende med noen kilo i pluss på vekten. Så kommer barseltiden, og noe sier meg (basert på tilbakemeldinger) at det er veldig vanlig å gå ytterligere opp i denne tiden. 

Jeg satt med ca. 6 kg i pluss 14 dager etter fødsel, men nå sitter jeg jo med 15 kg i pluss. Og 20 kg i pluss fra min minste vekt… jeg hadde litt i pluss før gravid også, pga hormoner. Utrolig hva hormoner gjør med kroppen…. Dere som kjenner til IVF prosess og det som er, kjenner sikkert til det. 

Når jeg kom til meg selv etter den aller værste nyfødt-tåka, følte jeg meg ikke så høy i hatten over vekta som lyste mot meg. Allikevel klarte jeg liksom ikke å snu trenden for godt, det var av og på lchf. Prøving og feiling. Selv om jeg visste da som nå at ketose er eneste riktige for meg og min kropp. Og ja, jeg bruker ketose som en livsstil, og ja, ketose fungerer utmerket som livsstil😉 

Det er tøft og krevende og gå gravid, det er krevende og føde et barn. Og jammen meg tar det evig lang tid før kroppen normaliserer seg etterpå. Jeg begynner å forstå dette mer og mer, selv om jeg jo var klar over det på en måte. Alle snakka om «6 uker før kroppen normaliserer seg igjen». 6 uker????

Kan alle dere mødre som følte dere normal etter 6 uker please fortelle meg det? 

Det kan da vel ikke være så mange som føler seg helt normal igjen etter 6 uker? Eller? 

Ikke vet jeg, jeg er jo førstegangsmamma. Men jeg kan iallefall si at det tok laaaaang tid her. Det er faktisk først siste mnd at jeg føler jeg er «noenlunde» normal og meg selv igjen😳 

Jeg er tilbake på min lchf livsstil, og for meg vil det si å leve ketogent store deler av året. Med noen utskeielser innimellom. Det har jeg alltid vært ærlig på….. jeg er ikke perfekt. Ingen er vel det? 

Jeg skjønner nå at jeg hadde et overdrevent fokus på vekt og at jeg ville gå ned igjen. Kanskje litt desperat? Kanskje litt preget av alle dem som er like slank og fin igjen rett etter fødsel? All honnør til dem altså, det dreier seg ikke om misunnelse😉 Jeg tror kanskje allikevel at det er flere av oss som sitter med litt i pluss en stund, og det må da vel være greit. Det viktigste er i grunnen at man tar tak igjen på et punkt, når man føler seg klar! 

Først nå føler jeg meg egentlig 100% klar, og føler jeg har 100% kontroll over hva jeg driver med. 

Det er en deilig følelse, absolutt. Men vektfokuset har jeg faktisk lagt litt til side. Og det er ikke fordi jeg ikke bryr meg, for det gjør jeg absolutt. Jeg skal ned igjen i vekt, men det er faktisk mulig selv om man ikke overfokuserer på det. Det jeg fokuserer på er helsa mi, og den deilige følelsen av velvære og energi❤️Det viktigste for meg er å føle overskudd og energi til å løpe etter lillegutt, uten å bli helt pompa. Og i tillegg ha overskudd til å gjøre alt annet som kreves i hus og heim. Det å slippe å ha vondt i hele kroppen, og slite med forstoppelse og det som er. 

Min hovedmotivasjon er altså egen helse og føle meg bra med rikelig energi! 

Ja, men kan man gå ned i vekt på den måten da? Lurer du kanskje. 

selvsagt kan man det😀 Spiser man sunt og etter egen kropp og de signaler kroppen gir. Da går også vekta nedover. Jeg sjekker vekta innimellom, det går 1-2 uker mellom hver veiing. Og den hadde gått ned etter uke 1. For min del, og jeg tror det gjelder mange andre også, er overfokus på vekt ganske så demotiverende på sikt. For det er ikke alltid vekta går nedover hver eneste uke, og det er 100% normalt! Da er det oss faktisk prisgitt at man har andre gleder i det å spise sunt! 


Kanskje noe for deg også å prøve? Slipp det enorme fokuset på vekt litt, og fokuser på andre ting som gjør det godt ved å spise sunt❤️ Det er faktisk ikke så dumt😊

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s