Jeg hadde full kontroll over det meste, så ble jeg plutselig mamma…

Siden jeg ble mamma i februar, var kostholdet av og på i perioder. Jeg tror faktisk ikke at jeg forstod at jeg ikke var klar for en sånn psykisk jobb, så kjapt etter fødsel. Jeg gikk i fella og ga meg selv for lite tid til å komme meg, roe ned og slappe av. Istedenfor ble det skyldfølelse over alt jeg ikke klarte, som igjen førte til trøstespising og unødvendig mange kilo kom nok på. Jeg tror faktisk ikke at det hadde blitt så mye, om jeg hadde roa ned litt og gjort det beste jeg kunne der og da. Istedenfor å føle at jeg måtte være perfekt på alle områder…

Uansett, gjort er gjort og lærdom tatt.

Det skulle ta 9 mnd faktisk, før jeg følte at tiden var moden på ordentlig. Jeg kjente motivasjonen kom, de samme gamle tankene om hva og hvordan. Jeg evnet også å tenke mål for meg selv, på ekte. Fordi jeg hadde oppriktig lyst, ikke fordi jeg følte et press for at jeg måtte.

Jeg har virkelig vært god på å laga press på meg selv, jeg har jo i mange år vært «Lavkarbo-Ingrid». Ingrid med suksess i vekttap, og Ingrid med full kontroll over eget kosthold. Til tross for kalkulerte utskeielser. Jeg var Ingrid, som hadde funnet sin balanse.

Så plutselig ble jeg mamma, så utrolig nydelig, rart, sjokkartet, slitsomt og fantastisk! ❤️

Det er nok veldig individuelt for når man føler seg «på plass igjen» etter en fødsel, for min del er det først nå for en mnd tid siden. Det er ikke noe jeg dikter opp for å unnskylde meg selv, det var så lang tid det tok for meg rett og slett.

Da jeg annonserte at det var ketose som gjaldt for meg fremover, for litt over 4 uker siden. Følte jeg meg klar, men var litt nervøs. Spesielt siden jeg hadde falt av så mange ganger tidligere i år. Men etter 4-5 dager bare følte jeg at dette var så rett, jeg var så klar og endelig så følte jeg at alt var helhjertet igjen. Det er noe med det, har man ikke hele hjertet i det man gjør, så er det nesten ikke vits. Heldigvis kan et hjerte romme mange ting, men i 9 mnd. Følte jeg at det var plass til fint lite annet, enn min nydelige sønn som var kommet til verden. Ja, og så min mann da…. selvsagt❤️ En ny tilværelse som mamma kan være veldig altoppslukende ja.

Noen tenker nok at det umulig kan være så slitsomt og tøft å bli foreldre. Jeg tror det er viktig å ha forståelse for at ingen barn er like, og noen får mer enn andre. Noen har rolige babyer som sover omtrent hele døgnet, andre har babyer som er mye utilpass, er mye våken og krever noe hele tiden. Begge deler er like normalt, men jeg tror nok at de fleste forstår at en baby som krever noe så og si hele tiden, er mer utfordrende enn en baby som omtrent bare sover…

Vi hadde dessverre noen ekstra utfordringer også, med at lillegutt hadde stramt tungebånd. Jeg ser nå i ettertid hvor tøft det var, var tungt å få hjelp da kunnskapen er så lav. Og lillegutt hadde faktisk spisevegring på et tidspunkt, det sleit vi med i litt over en mnd og brukte enormt mange timer daglig, på å prøve å få ned næring… det var helt grusomt. Det var jo som magi å regne, når han endelig fikk diamantklipp av tungen og klarte å spise ❤️❤️

Det jeg prøver å si, er at det generelt vil være mye bedre å senke forventningene til seg selv det første året som mamma. Jeg tror man kommer lenger ved å prøve å spise sånn noenlunde greit, og være fornøyd med det. Jeg har iallefall lært til en evt. neste gang 😉 Jeg nevnte noe om det i et innlegg her om dagen, målet mitt om 4 uker ketose er gjennomført. Jeg har snart fullført 5 uker med ketose, og det føles veldig greit ut. Målet mitt for desember er ikke å være i ketose hele desember, det vil nok snike seg inn utskeielser her og der. Målet mitt er derimot å holde det nede på et sånt nivå, at jeg ikke går opp i vekt igjen i jula. Så en gylden middelvei, blir taktikken. Jeg kommer til å spise ketogent sånn stort sett, med enkelte dager som blir utskeielser. Så er min jobb å holde oppe fokus, og skru rett på ketogen mat igjen etter de utskeielsene som blir. Spesielt før selve juleuken. Fra nyttår blir det økende fokus på vekttap for meg, selv om jeg har gått nedover i vekt nå før jul også. Så har ikke det vært noe hovedfokus. Men fra januar er det mer «game on» og jeg skal forhåpentligvis ned igjen det jeg har gått opp før nyttår neste år igjen😉 Jeg begynner også i jobb igjen den 9.januar😉 Jeg skal komme tilbake med mer om det nå snart, men kort fortalt vil jeg starte salg igjen av min «Inspirasjonsguide» som jeg har fått helt fantastiske tilbakemeldinger på. Blir helt rørt❤️ Det kommer også noen kursplasser for den som ønsker det, men jeg kan ikke kjøre fulle grupper slik jeg har gjort før. Det vil også komme flere nyheter neste år, så det er bare å vente i spenning 😉 Ta gjerne kontakt med meg på mail: lavkarboforlivet@live.no om du har noen spørsmål eller er intressert i kurs for eksempel 😊 Nå skal førjulstiden her nytes, med hovedsakelig lchf mat og aktiviteter som hører advent til❤️ Sammen med familie og venner ❤️ Jeg skal også få lagt ut her det jeg lager av lavkarbo godsaker, så det er bare å følge med.

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s