Blodprøver!

Imorgen skal jeg få somla meg til å sjekke noe jeg har tenkt på en god stund. Generelt sett kan jeg vel si at jeg føler meg litt i «ulage» etter fødsel. Det kan selvsagt være 100% normalt, og det kan godt være det bare er lite søvn over lang tid som tærer på. Allikevel klarer jeg ikke la være å sjekke opp nå, for jeg har bare en sånn magefølelse. Jeg håper selvsagt den er feil, men det føles som om noe ikke helt stemmer.

Så imorgen skal jeg ta en sjekk av stoffskiftet mitt, og få en ny status på nivåene mine av D vitaminer. Om legen vil ta noen andre prøver i tillegg, vet jeg ikke. Jeg føler bare jeg har skremmende mange symptomer på lavt stoffskifte, så da tenker jeg at det er greit å sjekke det opp etter fødsel. Har dessverre en god del bekjente som har fått utfordringer med dette her etter fødsel, uten at det trenger å bety at jeg har det selvsagt.

Uansett er det greit å gjøre opp en liten status, så kan man jo ta nye prøver etter en periode på strikt lchf igjen. Dette er det mange som lurer på også…

Bør man ta blodprøver før og underveis på lavkarbokosthold? 

Om du er frisk og rask, uten noen spesielle sykdommer eller plager. Da trenger du egentlig ikke tenke noe særlig på det, med mindre du selv av en eller annen grunn føler du vil følge med for å føle deg trygg. Da skal du selvsagt gjøre det.

Har du sykdommer som for eksempel forhøyet kolesterol, høyt blodtrykk, diabetes, lavt eller høyt stoffskifte ol. Da bør du faktisk absolutt samarbeide med en lege, og følge med. Nå er det generelt sett blitt mye mer toleranse på dette å spise lavkarbo, også blant leger. Jeg har vært i kontakt med mange kunder, som har hatt støtte fra sine leger. Det er jo helt fantastisk. Og jeg hadde selv full støtte fra min fastlege, da jeg først startet og gikk ned 60 kg. Så det er ikke slik det en gang var, kunnskapen hos de fleste er øket. Samt at jeg tror mange leger ser at folk rett og slett starter og blir friskere. Da er det veldig vanskelig å krangle på det. Om det viser seg at din lege er svært så kritisk til lavkarbo, kan du jo vurdere å bytte lege til en som er med på laget. Eller du kan starte allikevel, og se hvordan ting utvikler seg. Det er jo tross alt du som bestemmer over din egen kropp og hva du skal spise.

Har du noen helsemessige utfordringer, bør du gå til legen før du starter. Ta blodprøver for å kartlegge dine verdier, så har du/dere noe å sammenligne med etter en stund. Så er det utrolig viktig å ha litt is i magen her… på å se forbedringer. Det bør gå minst 3 mnd før det tas nye prøver, og til og med da skal man ikke forvente noen mirakler. Hver 3 mnd. kan være fornuftig, og kanskje du kommer etter 6 mnd. og har bedret dine verdier betraktelig? Når man går på medisiner skal man være ekstra oppmerksom, da medisinbehovet kan forandre seg. Dette må altså legen hjelpe med, og det er lurt å ha en god dialog på reisen.

Kanskje er du en av de mange heldige, som etterhvert kan kaste medisinene? 

Vel, da skal jeg iallefall få sjekket noen nivåer hos meg selv imorgen. Og kommer til vente spent på svaret…. Håper selvsagt at ingenting medisinsk feiler, men greit å utelukke.

Din inspirasjonsguide.

I disse dager venter jeg også på nytt lager av Inspirasjonsguiden, blir litt spennende og se interessen for den nå. Den solgte veldig bra de siste mnd. før jeg gikk i permisjon, og jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på den. Så det varmer 🙂 

Spent på jobbstart nå, men jeg er veldig klar. Blir litt godt å få annet å fokusere på igjen også, tror jeg de fleste foreldre kjenner på etter en stund.

Om du lurer på om du burde ta blodprøver, håper jeg du fikk noen svar her. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s