Selvtillit kommer innenfra og MÅ jobbes med!

Idag ønsker jeg å ta opp temaet selvtillit her på bloggen, nettopp fordi det er så utrolig viktig. Det er viktig generelt i livet, men også ekstremt viktig om man ønsker å endre livsstilen sin. Du trenger absolutt troen på deg selv, om du ønsker å lykkes med kostendringer eller andre ting.

Min egen selvtillit var ekstremt dårlig før i tiden, hvordan skal jeg si det da, altså den var dårlig før jeg endelig kom i gang med en varig endring av hvordan jeg levde. Men det var ikke sånn at jeg bare gikk i gang med å endre kostholdet mitt, og så kom selvtilliten. Det var nok kanskje litt sånn også, for all del. For den vokste jo mer og mer, etterhvert som jeg mestret mitt nye liv. Men den kom ikke plutselig, etter at jeg hadde endret vaner. Den begynte faktisk å komme før jeg satte i gang.

Selvsagt kom ikke dette av seg selv, det gjør den aldri. Jeg måtte jobbe med den, og det er det kun vi selv som kan gjøre. Ingen andre kan  komme og si: Se her, her har du litt selvtillit og fylle på med…. Det tror jeg vi alle vet 🙂 Hvordan skaper man så denne selvtilliten og troen på oss selv? Her er det selvsagt ikke snakk om å bli så høy på seg selv, at man tror man er senter av universet og mer til. Det er mer snakk om å jobbe med fornuften, bli mer glad i seg selv og få mer tro på at man faktisk kan klare de målene man ønsker å nå. Du må starte med de små tingene, og selv om det høres kleint ut er det så viktig.

  • Still deg forran speilet i ca. 10 minutter hver dag. Se på deg selv, og finn minst 5 positive ting og si til deg selv. Du skal ikke fokusere på det du ikke liker, men på det du faktisk liker. Trenger aldeles ikke være snakk om bare det du ser, men også dine egenskaper ol.
  • Hver gang du kjenner du begynner å «snakke» negativt til deg selv, skal du prøve å snu dette til noe positivt. For eksempel hver gang du sier inni deg: Dette klarer jeg ikke. Skal du vende det om og tenke: Selvsagt klarer jeg dette.
  • Hver dag setter du av litt tid til å bare reflektere inni deg, hva har jeg gjort idag som var skikkelig bra? Hva ønsker jeg å klare i fremtiden? Hvordan skal jeg utføre det for å mestre det?

Jeg kan ikke få sagt det nok, dette er så utrolig viktig!

Tror du ikke på deg selv, klarer du det mest sannsynlig heller ikke. 

Det å jobbe med hodet er det så utrolig mange flere som burde gjøre, på daglig basis. For tenk litt over det, hvor mange ganger for dagen snakker du nedlatende om/til deg selv?

Det er selvsagt naturlig å være nervøs, det kan være en god ting og viser at du bryr deg. Det som ikke er så bra, er om du alltid er negativ til dine egne evner. En god balanse er vel det sunne her, men de fleste av oss bruker ufattelig mye energi på negativ tenking. Det er direkte usunt for vår egen mentale helse.

009

Dette var meg, for mange år siden. Tror dere at jeg var spesielt full av selvtillit og tro på meg selv her?

Svaret er selvsagt nei, jeg var jo ikke. Men en dag, høsten 2010 var jeg så langt nede at jeg hadde nådd bunnen. Jeg kjempet med hverdagen, pga. den massive overvekten. Ting som andre bare gjorde, var for meg en kamp. Bare så enkle grunnleggende behov som å dusje, kle på meg sokker osv. var faktisk tungt. Kroppen samarbeidet ikke, og jeg tenkte selvsagt en mengde negative tanker om meg selv. Jeg hadde selvsagt utrolig mange forsøk bak meg, på å gå ned i vekt. Da med vekt som eneste fokus, fordi jeg følte meg stygg, feit og det som verre var.

Hva som skjedde vet jeg egentlig ikke den dag idag, det er helt sant. Men plutselig så jeg det helt klart for meg, jeg måtte jo selvsagt gjøre noe for å endre dette. Dette måtte jeg bare komme ut av, og istedenfor å gå rett til å søke om slankeoperasjon ga jeg meg selv en siste sjanse. En ordentlig en, for det forstod jeg at jeg ikke hadde gitt meg selv tidligere. Før jeg i det hele tatt endret kostholdet på ordentlig i januar 2011, brukte jeg faktisk ca. 3 mnd på høsten til å jobbe med meg selv mentalt. Finne positive sider ved meg selv, jobbe med tanker om det jeg skulle i gang med. Hvordan skulle jeg mestre det osv. Jeg gikk fra å tenke at jeg aldri kom til å klare dette, til å tenke at jeg selvsagt kunne klare det. Høres kanskje helt utrolig ut?

Det var selvsagt ikke enkelt, det var en skikkelig tøff jobb og den pågikk hver eneste dag. Med tanke på hvor overvektig jeg var, og alt det negative jeg hadde tenkt om meg selv siden jeg var veldig ung. Er jeg egentlig litt overrasket over at jeg er her jeg er idag, at jeg kom meg ut og fikk til en endring som faktisk varte. Det krevde selvsagt enormt mye av meg selv, men det var det verdt. Det krever fremdeles mye av meg selv, men man lærer seg strategier etterhvert. Hvor mye fokus det faktisk krever, gjenspeiler seg kanskje litt i det at jeg la på meg ifjor når jeg endelig ble mamma. Kiloene kom i hovedsak på ETTER fødsel og ikke i graviditeten. Det sier sitt, jeg klarte ikke fokusere nok. Hvilket er ganske naturlig når man er ny i mammaverden, og er mest opptatt av den lille babyens ve og vel.

Uansett sitter jeg fremdeles på verktøyene, og nå er tiden moden for å fortsette samme vei. Jeg stresser overhodet ikke, selv om jeg vil ned 20 kg i 2018. Det er mitt mål, jeg jobber ut ifra det. Men jeg er ikke stresset over å ikke klare det, eller ikke mestre. Livsstilen min er på plass igjen, det er alt som kreves. Og husk dette dere:

En livsstil krever ikke at du er perfekt! 

Det er nok den største fella noen kan gå i, og forvente at man skal utføre alt perfekt. Det er menneskelig å feile, og det gjør ingenting så lenge man reiser seg og fortsetter. Det ville du nok sagt til din beste venn også, hva med å si det til deg selv også? Livet vil alltid ha opp og nedturer, men det og aldri gi seg uansett hva er det som teller.

Jeg håper du fikk noen gode råd av meg nå, til hvordan du kan starte jobben med deg selv? Del gjerne videre med venner og kjente, for dette er så viktig! 

Annonse!

Inspirasjonsguiden min, en liten bok på 72 sider, er faktisk et ypperlig verktøy for at du skal mestre din livsstilsendring best mulig. Der får du mange oppskrifter, tips og gode råd til det jeg har skrevet om i dette innlegget her. Du finner den for salg HER, til kun 209,- inkl. fraktkostnader. Vil du kjøpe den uten og benytte paypal, kan du sende meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com 

Du må da huske å skrive hvor mange eksemplarer du ønsker, og din fulle adresse. Du vil motta faktura fra meg på mailadressen din 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, lavkarbokurs og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s