Hvor mye bør jeg spise?

Dette er et spørsmål jeg får veldig ofte. Uten å vite noe mer informasjon om den som spør, er det også et vanskelig spørsmål å svare direkte på. Og selv om man vet mer, er det vanskelig å gi et svar som er skrevet i stein.

Så hvordan vet man egentlig hvor mye man skal spise? 

Dette kan innebære en periode med litt prøving og feiling, men jeg anbefaler ALLE til å lære seg å kjenne sin egen kropp. Så utrolig viktig, og mange aner ikke hva dem kjenner verken sånn eller sånn. Dette vet jeg, fordi jeg har etterhvert hatt ganske mange kunder på veiledning hos meg. Det går mye igjen, at dem ikke er vant til å kjenne etter verken metthetsfølelse eller sultfølelse for den del.

Før min livsstilendring, var dette også ganske så fjernt for meg. Eller, sultfølelsen kjente jeg godt til. Ut ifra det at jeg hadde prøvd ekstreme lavkalori (les: IKKE lavkarbo, men lavkalori) dietter før, for å gå ned i vekt. Hvilket førte med seg en gnagende sult som var mer eller mindre konstant for meg, og et søtsug fra en annen verden. Metthetsfølelse var jeg mindre kjent med, da jeg stort sett spiste til jeg nesten sprakk….

Når du endrer din livsstil så må du rett og slett lære deg å kjenne etter de signalene kroppen din sender deg, og husk på at ingen kropp er lik. Du kan ikke ta utgangspunkt i hva andre spiser og ikke spiser, mengder osv. Det er ikke sikkert du responderer på det, og det kan bli ganske så feil.

Det fines egentlig bare et råd jeg ønsker å gi på generell basis:

Spis når du er sulten, til du er passe mett. Gjenta dette gjennom dagen! 

I starten kan det godt være at du føler du må spise hele tiden for eksempel, men da bør du ta en titt på fettinntaket ditt og øke dette for eksempel.

Dette med mengden mat er vanskelig for mange, men det er ikke umulig å finne ut av. Du bør faktisk unngå og gå for lavt på kaloriinntaket ditt. En kvinne bør egentlig ikke gå særlig under 1600 kalorier daglig, dette er min mening (og mange andre sin også). Men jeg prater for meg selv 😉 Det er totalt unødvendig å sulte seg ned i vekt, det er kanskje årsak nummer 1 for at ting ryker til slutt. Man orker ikke mer.

Kostholdsplanene jeg tilbyr for eksempel, har alle minst 1600 kalorier pr. dag. Med råd om å spise mer om man føler man har behov. Energibehovet varierer jo også veldig ut ifra størrelsen på kroppen  vår, og aktivitetsnivå.

dsc_0131

(På bildet er det taffelost med tomat, paprika og kaffe med kremfløte)

Dropp sultekuren, da kan det heller ta litt lenger tid å gå ned i vekt er nå min mening. Det som virkelig er viktig med en livsstilsendring, er jo at den må være varig. Sultekurer varer sjeldent. Hvorfor skal man egentlig sulte seg, når det finnes så mye god mat å spise? 🙂 

Annonse!

Du kan besøke nettsidene mine, om du er intressert i Inspirasjonsguiden (adlink), kostholdsplaner (adlink) eller kurs (adlink). Det er salg på alt jeg tilbyr nå i januar, så her får du ganske mye for pengene vil jeg si. NB! Det er mulig å betale med faktura, men da må du sende meg mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com

På mailen kan du også spørre om du trenger hjelp til å vite hva det riktige produktet er for deg 🙂 Bare å spørre.

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, lavkarbokurs, Ned 20 kg i 2018, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s