Lørdagskos på lavkarbo!

Mange forbinder kos med søtsaker, det gjør ikke jeg 🙂 Den tanken måtte jeg bare bevege meg bort ifra, mye pga min egen sukkeravhengighet. Det vil si at jeg ikke koser meg med søte saker hver eneste helg, ikke sukkerfritt en gang. Det betyr slett ikke at jeg aldri spiser sånt, det betyr bare at jeg lar det bli med en sjelden gang.

Så hva mener jeg med lørdagskos da? Joda, her skal du få en oppskrift som er ypperlig til lørdagskos på lavkarbo. Et skikkelig godt måltid, som jeg kan garantere deg at du vil kose deg masse med.

Entrecote med hjemmelaget bearnais og sellerirot!

  • 1 entrecote på 150-200 gram
  • 250 gram sellerirot i staver
  • Hjemmelaget bearnais

Entrecote steker du slik du personlig liker den best. Sellerirot kutter du i staver på ca. 1X1 cm i tykkelse. Pensler med litt smeltet smør, krydrer med salt, pepper. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige.

Hjemmelaget enkel bearnais til 2 pers.

  • 2 eggeplommer
  • 75 gram mykt smør
  • Reduksjon av vann, 1,5 ss hvitvinseddik og 1 ss estragon

Jeg bruker denne hvitvinseddiken 😉

Kok opp  0,5 dl vann, 1,5 ss hvitvinseddik og 1 ss estragon, kok til det har redusert seg til ca. halv mengde i kjelen. Trekk kjelen til side, og la det avkjøle seg.

Mål opp smør og skill eggeplommer fra hviten. Hviten kan du ta vare på, for eks. fryse ned til annet bruk senere.

Sausen monteres aldri før alt det andre er klart til servering, bruk aller helst et vannbad med en stålbolle nedi. Bland eggeplommene i reduksjonen, pisk godt over vannbad. Det viktigste er å piske hele tiden, ellers kan det gå galt. Når eggeplommene har tyknet, kan du tilsette smøret litt og litt. Samtidig som du pisker hele tiden, få hjelp om du trenger det. Juster smaken med salt og pepper til slutt, og server direkte. Det er en treningssak å lage god bearnais, men har man først begynt går man sjeldent tilbake til bearnais på pose ❤ NB! Har du lyst, klarer du smøret. Men du må ikke.

DSC_0088Om ikke dette blir lørdagskos med stor L, skjønner jeg ingenting 😉 God lørdag, og nyt litt fritid med familien. Det skal jeg 🙂 

Annonse!

Besøk gjerne nettbutikken min om du ønsker veiledning/kurs (adlink) fra meg, eller om du ønsker Inspirasjonsguiden (adlink) eller kostplan (adlink). Har du spørsmål rundt noe av det, eller vil betale med faktura kan du sende meg en mail til: inspirasjonsguiden@outlook.com

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag!, Lavkarbo ukesmenyer!, lavkarbokurs, Ned 20 kg i 2018 og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s