Komplisert lavkarbo?

//inneholder reklamelenker//

Ofte kan man bli litt overveldet over nytt kosthold, og det kan være vanskelig og få oversikten. Veldig ofte kan man få et inntrykk av at man må lage «spesialmat», man må ha tilgang på helsekostvarer og helst stå timevis på kjøkkenet hver dag.

Jeg kan bare si: Jeg lager svært sjeldent spesialmat (det skjer, men det er sjeldent), jeg handler svært sjeldent på helsekost (det skjer, men det er sjeldent) og jeg har iallefall ikke tid til å stå timevis på kjøkkenet flere dager i uka. 

De færreste av oss har verken tid eller lyst til å legge ned utrolig mye tid ved kjøkkenbenken, eller tråle rundt for å lete etter spesielle ingredienser. For hvorfor må lavkarbo egentlig være så komplisert?

Joda, det meste går an å lage i lavkarbovarianter. Om man bare er kreativ nok, og har tid/overskudd til det. Men hvorfor skal all mat fra vårt gamle kosthold følge med oss videre, i nye varianter? Joda, det er lavkarbo om man lager det lavkarbo. Jeg sier ikke at det er feil å lage seg en erstatning av både det ene og det andre sånn innimellom. Det kan jo tvert imot være ganske så hyggelig og godt det 🙂 Men det blir litt feil i mine øyne, om man skal hige etter sånt i det daglige. Det tar ikke bare mye tid, men det er faktisk ganske så kostbart og holde på med sånne spesialvarer hele tiden også.

Lavkarbo er ikke komplisert, trenger iallefall ikke være det!

Det er så dumt at mange sitter med det inntrykket, for jeg tror faktisk det skremmer mange. Mange har faktisk heller ikke overskudd/energi til å tenke tanken på å stå sånn med alt mulig av kompliserte oppskrifter, på den ene erstatningen etter den andre. Trenger man virkelig erstatte alt mulig? Hva med å virkelig ta mot til seg, tørre å tenke nytt? Det kan kanskje virke skremmende det også, for all del. Men lavkarbo er egentlig såre enkelt, det er helt normal mat fra matbutikken. Du lar bare være å kjøpe noe av det du tidligere har kjøpt, og fyller opp med mat du kanskje ikke har brukt så mye før…

Jeg har jo skrevet en kjempefin Inspirasjonsguide, som forteller alt du trenger å vite om hvordan du kan endre livsstilen din. Hvordan du skal forberede deg, hva mat du kan lage (oppskrifter) og det er fokus på helt vanlig mat du kan kjøpe på butikken (mesteparten av det iallefall). Du kan kjøpe din guide HER (adlink) om du ønsker, eller sende meg mail til:inspirasjonsguiden@outlook.com om du ønsker faktura fra meg. NB! Kjøper du nå, får du også en HELT GRATIS kostholdsplan fra meg, tilsendt i PDF fil på eposten din. Kostplanen har kun enkel og billig mat, som du kjøper på din nærbutikk.

Du trenger altså ikke komplisere alt for deg selv! Joda, av og til er det både gøy og godt å lage noe ekstra. Litt utenom det vanlige. Det gjør jeg også, men det er ikke der fokuset mitt ligger i det daglige. Jeg har sagt/skrevet det før, gjør det enkelt! Du kommer så langt med mat som dette:

 • kjøtt/fisk/fugl/egg
 • Grønnsaker hovedsaklig dem over bakken
 • Bær
 • Nøtter/frø/kjerner
 • Naturlige fettkilder, IKKE lettprodukter

Det trenger faktisk ikke være vanskeligere! Tenk all den gode maten du kan lage av dette, det er faktisk ganske mye 🙂

DSC_0083

(På bildet noe så enkelt som, salatblader, grønnsaker, kylling og majones)

Det er ikke vanskelig, seriøst, det trenger ikke være det 😉 Så her er ingen grunn for å tenke at man ikke orker, for det kan faktisk være både lettvint, gøy og smakfullt!

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Komplisert lavkarbo?

 1. Janne sande sier:

  Så enig med deg. Er jo egentlig bare å droppe poteter og saus så er mye gjort. Bruk litt fløte eller seterrømme . Det gjør susen. Er jo så godt med kjøtt kylling fisk o.l. Og blomkålstappe med smør og litt fløte er supergodt alternativ som tilbehør. Når jeg ikke har tid til å lage egne knekkebrød, kjøper jeg de fra briska på Coop . Topp med masse digg. Fun saft og Pepsi Max er også fint når vann blir kjedelig. Nå har jeg gått på lavkarbo siden 2 januar. Er nå i ketose. Funker som bare det. Lavkarbo er virkelig helt supert. Masse energi og ikke noe søtsug. Takk for alt du deler.

  • Lavkarbotips sier:

   Trenger ikke være vanskelig nei, og det er viktig å få frem 😀 Blir fort overveldende for nystartere om man tror man må shoppe bort halve lønna OG stå på kjøkkenet hele tiden😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s