Lar du påskefråtsingen sabotere ALT?

//inneholder reklamelenker//

Sitter du der stappa full av dårlig samvittighet

Vi har nettopp feiret påske, en høytid som typisk fører med seg fristelser «overalt». Det er i høytidene klassikerne kommer frem, i påsken vil det si kvikk lunch, kakao, påskeegg stappa fullt av smågodt og listen går videre. Vi vet å kose oss, og mange gjør det gjerne hele påsken til endes. Og mer til…. For mange sitter nok der ute nå, stappa full av dårlig samvittighet og mistro til seg selv. Nå har jeg ødelagt alt, nå er det over. 

For de resultatene du jobbet for fra nyttår og frem til påske, har sikkert fått seg en knekk etter all påskegodisen. Om du har vært så syndig og sjekke vekta, har du sikkert fått harde fakta midt i fleisen…. Så da er vel eneste løsningen og gi opp da, fortsette gildet. For du lykkes jo ikke uansett, eller?

Come on!!!!!!

Så sort hvitt er faktisk ikke verden, takk og lov for det. Ta deg sammen, og stopp krisemaksimeringen. Jo før, jo heller. Det er faktisk ikke sånn at du aldri kommer til å lykkes, bare fordi hånda di fant veien nedi godisskålen i påsken altså. Joda, har du sjekket vekten din kontra før-påske-vekt, ja da har du helt sikkert gått opp. Før du får helt «presangen-til-kåno-panikken» som vi (les:noen) sier her vestpå, er det noen viktige ting du bør vite. Som kanskje kan roe gemyttene noe, og gi deg friskt mot til og fortsette ferden.

  • Første punkt: Satser du på en livssilsendring (noe jeg sterkt anbefaler, kontra kortvarig og hyppige slankekurer), er faktisk dette ingen verdenskrise. En livsstil har faktisk rom for noen utskeielser her og der, konsentrer deg om helheten.
  • Joda, vekten viser sikkert en del i pluss. Men husk på én svært viktig ting oppi alt: Kroppen samler faktisk mer vann, når du spiser usunt. Særlig blir dette veldig merkbart når man vanligvis spiser lavkarbo. Dette er pga. at kroppens glykogenlagre vanligvis er ganske så tomme på lavkarbo, ergo har man lite vannsamling i kroppen. Med all den påskegodisen du antageligvis har fortært (om du nå sitter med dårlig samvittighet og føler deg håpløs regner jeg med det er en del), så er kroppens glykogenlagre fylt til randen. Dette fører til økt vannsamling, det viser på vekta!! Det utgjør mest sannsynlig mesteparten av oppgangen, og gleden er at det forsvinner fort igjen.
  • Du føler deg gjerne helt håpløs? Guess what, det er faktisk bare å hive seg på igjen der du slapp. Husker du hvor bra du hadde det før påsken kom? Hvor fantastisk den følelsen var? Følelsen av kontroll? Velvære? Mindre smerter? osv. osv. Alt det kommer tilbake, jeg lover. Selv om du føler deg som crap nå, kommer godfølelsen kjapt tilbake.
  • Føles det helt håpløst? Har sukkertrollet/karbotrollet tatt fullstendig makten? Slapp av, du kan kverke det igjen. Du har gort det før, du kan gjøre det igjen. Mitt absolutt beste tips til dette, er å drite i mengden mat. Spesielt første uken. Kjør på med spesielt fett, hver gang søtsuget kommer! Jeg lover deg, det funker! Det du IKKE bør gjøre, er å kjøre på med «lavkarbo» godis for å kverke det, tro meg, det opprettholder søtsuget og du kommer ikke over det….. Kvitt deg med det, kjør på med fett. Så går det over 🙂

Kom deg opp på hesten igjen!

Så enkelt, så vanskelig. Når karbotrollet er på plass, vil det prøve å lure hjernen til og tro at du ikke kommer til å klare det allikevel. Men det er faktisk DU som bestemmer, ikke dem dumme fyren på feil skulder som sier du ikke kan. For du kan faktisk meget godt! Hiv deg i gang igjen, det er ingen skam! Råd til neste gang skal du få! Planlegg utskeielsen, og forbered deg mentalt til alt. Det er så viktig og tenke over det man skal gjøre, også utskeielser da det er en del av livet for de fleste. Hvordan skal du utføre det? Hvilke dager skal du skeie ut? Ikke minst må du være helt klar på når og hvordan du skal komme deg i gang igjen.

Det er ikke enkelt, men jeg tror ikke løsningen for flesteparten er å tenke at man skal være så forbanna perfekt hele tiden. Da sprekker de fleste på et punkt, for vi er faktisk mennesker oppi alt. Derfor er en sunn livsstil helt perfekt og satse på, rom for utskeielser. Så lenge man lever sunt 90% av tiden, er det faktisk veldig, veldig bra!

Dropp krisemaksimeringen, kast vekten et par uker, kom deg i gang igjen. Så skal du se alt løser seg veldig, veldig bra for deg. Det er ALDRI utskeielsen som ødelegger din fremgang, det er tankene du får når du har skeiet ut og hvordan du går videre som avgjør. Gir du opp, eller tar du utfordringen? 

Dette gjenspeiler bare hvor utrolig viktig den mentale delen av en livsstilsendring er, hvordan vi må jobbe med oss selv for å klare og holde en endring over tid. Selv har jeg skeiet ut nå selve påskehelgen, men i mitt hode er jeg 100% klar for ferden videre imorgen. Ingen følelse av å være mislykket, ingen følelse av nederlag. Bare steinklar til å fortsette, få bort sukkertrollet og kjøre på videre. For å klare det på en best mulig måte, følger jeg prinsippene i min egen ketoseguide. Det er min siste bok, som gir en god innføring i ketose som kosthold for vekttap. Den inneholder også kostplaner for hele 5 uker til sammen, som du selvsagt kan repetere så mange ganger du har behov. Du får veiledning/mailsupport med meg i hele 5 uker, den starter når DU selv er klar for det. Med andre ord, gjør du et kjøp nå, kan veiledningen starte senere om ønskelig. Jeg kjører selv boostuke en uke fra imorgen av, den nullstiller meg alltid veldig kjapt og jeg kommer raskt tilbake i ketose.

Kanskje best av alt tar det ikke mange dagene før søtsuget mitt er helt borte, og kroppen kvitter seg raskt med overskuddsvann. Ketoseguiden koster akkurat nå kun kr.279,- men imorgen går den tilbake til ordinær pris på kr. 299,- Da er alt inkl. du får boken fraktfritt tilsendt, du får 5 uker veiledning og kostplanen sender jeg på pdf i tillegg. Slik at du har den tilgjengelig digitalt også, kan være greit og ha 😉 Bestilling kan gjøre HER (adlink), eller du kan få faktura på kjøpet (ikke noe fakturagebyr) kontakt meg da via kontaktskjemaet HER (link). Ved faktura må du huske og skrive hvilke produkt du ønsker deg, samt få med din fulle postadresse.

Jeg har også en annen bok som heter Inspirasjonsguiden, den er helt SUPER med tanke på å lære seg og jobbe med den mentale delen av en livsstilsendring. Det å få til en varig endring er krevende, men slett ikke umulig om man jobber med de riktige tingene. Inspirasjonsguiden har også mange oppskrifter og god info rundt generell lavkarbo (altså ikke bare ketose, slik Ketoseguiden er bygget opp). Inspirasjonsguiden kan du kjøpe alene HER(adlink), siste sjanse til tilbudspris på kun kr.229,- (ordinær pris kr. 259,-).

Eller du kan kjøpe bokpakken min HER (adlink)om du føler behov for begge, til kun kr. 400,- siste kveld med tilbud der også, ordinær pris kr. 450,-

Det er selvsagt mulig med faktura på alle kjøp, skriv til meg på kontaktskjema (link) og skriv HVA du ønsker og din fulle postadresse. Så fikser jeg det for deg 🙂

Jeg er iallefall veldig klar for veien videre mot mitt årsmål. Aldri i livet om jeg ville latt en utskeielse, en nedtur eller annet ødelegge for meg i ettertid. Til og med situasjonen ifjor som var litt tøff for meg, klarte ikke ødelegge for meg. Hadde helt tiden i hodet: Dette er nå, dette er unntakstilstand. Dette fikser jeg når jeg er klar for det igjen. Og klar, det ble jeg 🙂 

Dropp den dårlige skyldfølelsen, dropp tankegangen om at det er alt eller ingenting. Det er det som saboterer og ødelegger for deg, IKKE utskeielsen i påsken osv. You can do it!!! 😉

DSC_0542

Det er faktisk veldig mye av lavkarbomaten som faktisk er veldig godt også, ikke minst mettende 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s