Slik kverker du søtsuget!

Dette problemet med søtsug, er noe vi damer spesielt sliter med. Det ligger mye hormonelt betinget hos oss, da det ofte opptrer på spesielle steder i syklusen vår. De fleste damer/jenter kjenner seg igjen i dette, og synes det er fortvilende.

Det har seg sånn at dette kan kommer, selv om man for eksempel er i ketose og spiser ketogent. Jeg merker det ofte selv, like før mens for eksempel. Det som er sikkert og visst, er at ketose hjelper forsåvidt en god del. For det kjennes mer ut som en fysenhet, enn rent søtsug. Allikevel så er den lysten på noe til stadighet, litt vanskelig og takle. Selv for meg til tider. Dette her tror jeg nok ikke mannfolk fullt og helt vil forstå noen ting av, kanskje naturlig nok det.

Det finnes jo allikevel noen triks for å komme igjennom, om du først kjenner på dette her. Det er mulig og komme igjennom PMS uten og sprekke for eksempel. Du må kanskje bare endre noe av din strategi for en liten periode 😉

  • Spise litt mer enn du pleier, de dagene det er som værst. Spis fettrike måltider, det hjelper godt på. Sørg rett og slett for at du er god og mett, på riktig mat. Da blir alt enklere med en gang.
  • Drikk godt med vann, men drikk jevnt gjennom dagen og ikke styrtdrikk. Ha gjerne sitron i vannet, prøv også og ikke drikke for mye til måltidene. Drikker du masser av vann til måltidet, tynner du ut magesyren og det vil vi IKKE. Da magesyre er kjempeviktig for fordøyelsen vår, og veldig viktig for opptak av både vitaminer og kanskje spesielt mineraler.
  • Tenk litt ekstra gjennom ting når du har det sånn, mentalt fokus er litt ekstra viktig når du føler det sånn. Ellers er veien i godteriskåla kortere enn du aner…
  • Dropp periodisk faste om du vanligvis har et spisevindu du bruker, det er ingen krise om du dropper PF en periode og så tar det opp igjen om du ønsker. Om du «tvinger» deg selv til PF, er sjansen enda større for en smell. Spis når du har behov for det.
  • IKKE og jeg gjentar IKKE begynn og spise masse sukkerfritt godteri ol. for å «bøte på» søtsuget, da blir alt som regel bare mye verre. Det henger med også videre, og det kan bli vanskelig og komme av den karusellen igjen også…. Men for all del, er en full sprekk på sukker alternativet, så er det nå bedre med en liten mørk sjokolade søtet med stevia og sukrin (ligg helst unna maltitol). Men prøv å la være, ofte er ikke hver dag like ille og neste dag kan alt går helt fint. Har du derimot først hoppa på toget med søtningsstoffer, vedvarer dette som regel.
  • Finn på noe gøy og hold deg opptatt med ting du liker og finner glede av, det være seg strikking, gå tur på fjellet eller andre hobbyer. Driv med noe, så glemmer man fort 🙂

Jeg vet det kan være vanskelig, men dette er noe vi damer/jenter må forholde oss til hver eneste mnd. For dem som har stabil syklus vi kanskje 2 av 4 uker i mnd. bære preg av litt sterkere matlyst og søtsug. Ikke hver dag av de 2 ukene som regel, men av og på. Om vi da skal klusse med de 2 ukene hele veien, være av og på og ikke helt finne feste. Ja, da sier det seg selv at dette kan være ganske ødeleggende for resultater og for helsen i grunnen.

Prøv noen av de rådene jeg nevner, så kanskje det går bedre neste gang. Det er faktisk mye bedre og gi seg selv litt slack på mengden mat de dagene det står på som værst, enn å dykke ned i godteriskåla om det er sukkerfritt eller ei. Litt mer av vanlig mat, er som regel en god løsning og ikke minst NOK fett. Krom kan jo også hjelpe, om det er helt grusomt og en generell plage.

2016-03-19 06.01.47

Som meg idag, var ganske så fysen. Så da mekka jeg en storfavoritt hos meg: Entrecote med smørstekt sellerirot og bearnais 🙂 God og mett ble jeg, og det hjalp som alltid.

Bare for å ha det klart, skulle du komme litt skeivt ut er det ingen grunn for å gi opp altså. Det er bare og hive seg i gang igjen, først som sist. Uten å tråkke deg selv unødvendig ned i dritten… det er menneskelig og glippe litt av og til 😉

Generelt sett kan jeg si at ketose/lavkarbo hjelper meg veldig mye med dette, det demper godt. Men enkelte dager er «bare en sånn dag», så da må det løses der etter.

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s