Du bør trives med kostholdet ditt!

Trivsel, utrolig viktig! Mange prøver og gå ned i vekt, velger metoder som de vet innerst inne ikke er holdbare i lengden. Eller så tenker man ikke over det, og vil bare ned i vekt…

jeg har skrevet det SÅ mange ganger, livsstil og vekttap er en ferskvare og en livslang innsats. Jobben tar aldri slutt, den varer for livet. Nettopp derfor er det viktig at DU finner et kosthold du føler du kan leve med 90% av tiden☺️ En balansert livsstil har plass til litt usunt, men mest sunt!

Jeg tror oppriktig på at alle har godt av et kosthold med mindre karbohydrater og kutte ut all den raffinerte maten man spiser. Spesielt helfabrikata og halvfabrikater som er stappa full av både stivelse og sukker…

Men ketogen kost for eksempel vil nok ikke passe for alle, kanskje et kosthold med vesentlig mer karbo passer deg bedre? Ikke la deg farge av hva «alle andre gjør». Ketose er megapopulært, ingen tvil om det. Boken min Ketoseguiden (adlink) har solgt utrolig bra (er på sommersalg nå) og folk er fornøyd med resultatene dem får. Enten vekttapsmessig eller helsemessig. Men det betyr ikke at ketose er riktig for alle, noen vil gjerne trives med mer karbo. Det er fullt mulig og unne seg masse grønnsaker, bær og til og med en frukt i ny og ne om du ønsker det.

Det er nesten som om det har blitt et lite hysteri og vedtatt fakta at lavkarbo er ketose, og ingenting annet…. Noen kan nok bli skremt av dette her, og det er jo sørgelig trist. For fy flate så mange helseforbedringer man kan få, bare ved å spise under 100 gram karbo PR dag ❤️ Og spiser du rundt 70 gram karbohydrater pr. dag for eksempel, får du faktisk plass til veldig mye grønnsaker, bær og litt frukt!

Jeg nyter litt forskjellig mat for tiden, jeg trenger en pause fra jag etter vekttap. Jeg er faktisk veldig overrasket over at vekta har beveger seg nedover i år i det hele tatt, med det sinnsyke stressnivået jeg har hatt. Helt utrolig…. men der er vel også svarer på hvorfor ting ikke akkurat har gått kjapt nedover🙊

Vi får se om jeg klarer 20 i minus i år, men blir såre fornøyd med 15 i minus også jeg altså. Viktigste for meg nå er faktisk at vekten sakte men sikkert forsvinner igjen, og at jeg får bort det farlige magefettet. Så jeg går egentlig mer ut ifra midjemål nå enn vekten✌🏻 Har ca. 9 cm igjen og gå ned rundt midjen, før jeg er under 80 cm som er den typiske indikatoren/målet og være under mtp fare for helseproblemer som hjerte kar-sykdommer osv.

Jeg nyter bær med kremfløte, med helt rein samvittighet!

Spekeskinke med Røros sin rømme, prøvd det? OMG, det er bare helt fantastisk nydelig😍

Jeg koser meg med mat med andre ord, og lar vektfokuset hvile for en stund. For all del, jeg liker veldig godt ketose, og skal i ketose igjen (bevisst) etterhvert. Men jeg kjenner kroppen min, og den skriker «pause» til meg ❤️

Vi må lære oss og lytte, slappe litt mer av med alt.

Min første bok Inspirasjonsguiden (adlink) tar for seg en hel del av denne mentale biten ved livsstil, vekttap osv. Supert verktøy, skrevet av meg som sitter på en god dose personlig erfaring jeg ønsker og dele av meg. Den er også på sommersalg nå forresten. Det er for øvrig Bokpakken (adlink) min også ☺️ Du får i tillegg veiledning med på kjøpet.

Uansett, du må ta noen runder med deg selv for og finne ut hvor du ønsker og ligge. Det kan være så forskjellig, og det er jo helt naturlig. Ingen av oss er like!

Noen stikkord for lavkarbo er jo like:

Kjøtt, fisk, fugl, egg

Naturlige fettkilder

Grønnsaker, bær og evt litt frukt

Karbonivå bør stort sett justeres ved å øke/minke inntaket av grønt, bær/frukt ☺️

På generelt grunnlag vil det være fornuftig å spise godt med grønt og bær når vekttap er over tenker jeg. Men selvsagt må du kjenne etter på egen kropp hvor mye karbo du «tåler».

Det jeg vil frem til er at vi er SÅ forskjellige. Ingen av oss er like, og det finnes ikke én sannhet for alle❤️Jeg har mulighet for å veilede deg om du ønsker det, sjekk ut hjemmesiden/nettbutikken min om du vil HER (adlink). Om du trenger hjelp til å velge hvilke veiledning/produkt, kan du sende meg en SMS på tlf 45212313 så kan jeg ringe deg om du ønsker hjelp med å velge ☺️

Jeg er utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinke Skole!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Du bør trives med kostholdet ditt!

  1. Lill-Tove Solmyr sier:

    Veldig bra skrevet og flott!!
    Alle må finne sin vei og finne det kostholdet som passer best til dem og deres kropp.

    Gratulerer som ferdig utdannet kostholds veileder!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s