«Det der er ikke lavkarbo»

Hvor ofte har du hørt noen si de ordene til deg?

«Du, det der er ikke lavkarbo altså»

Jeg kan kjenne irritasjonen blomstre i meg til tider, fordi det ér så sinnsykt mange formeninger om hva som er riktig og galt. Det har tydelig blomstret frem en sterk formening om at strikt lavkarbo, er det eneste som kan kalles Lavkarbo.

Hvor mange har hørt om 5/100 regelen?

Mange praktiserer denne, og ja, jeg er 100% enig i at den er en god «rettesnor» for hva man skal spise. Men på noen områder suger den regelen. For det er da ganske mange grønnsaker man unngår og spise, mens noen ting kan spises som egentlig burde vært unngått i den daglige kosten. Og heller inngått som kos innimellom! Det jeg mener er at folk nesten bannlyser løk, paprika, hodekål ol. Mens Atkins bar er helt greit som mellommåltid X2 hver dag…. Det er i grunnen ingen tvil om at jeg heller velger grønnsaker som løk, paprika, hodekål osv. fremfor Atkins bar. Nå sier jeg ikke Atkins er fy fy og aldri må spises, men det er godteri og intet annet. Selv om det er sukkerfritt 😌kos kaller man det, ikke daglig føde.

Vi kan alle ha forskjellige måter å spise lavkarbo på, respekter andre måter enn din egen!

Når jeg veileder kunder som en kostholdsrådgiver, er jeg veldig obs på at vi alle er ulike! Og hva som passer til den enkelte, kan være individuelt. Noen har det helt tipp topp på ketose, noen vil ha litt mer karbo og andre trives gjerne på opp mot 70-80 gram karbohydrater pr.dag. Og dere, alt det er faktisk lavkarbo 😉

Ketose: Veldig populært, mange opplever hurtig vekttap og god ro i kropp og sinn. Meg inkl. MEN, det betyr ikke at det er det eneste som funker for alle! Det er så viktig!!! Respekter de som spiser mer karbohydrater enn deg! Dem som spiser ketose, være veldig strikte på mengden karbohydrater. Det innebærer at man ligger på under totalt 20 gram karbo pr dag, og da er det gjerne ikke så vanskelig og se igjen at det er stort sprik på Max 15 gram pr dag og rundt 70-80 gram!

Om du ikke er opptatt av å være i ketose, kan du spise mye friere av grønt. Du kan tenke på å spise mest av grønnsakene over bakken, kutte potet og spise litt av kålrot og gulrot.

Jeg mener at mengden karbohydrater i stor grad bør styres av mengden grønt!

Har du ikke mål om ketose, spis bær og nyt med supergod samvittighet! Bær er jo supermat, masse gode antioksidanter som er bra for kroppen.

Ketose er populær metode for vekttap, jeg tenker etter endt vekttap kan man være tjent med og innføre mer grønt i kosten sin igjen😀

Det må bli en større forståelse for at lavkarbo er MER enn bare ketose. Spiser du lavkarbo med mer rom for karbohydrater og får de resultatene du ønsker deg med det? Ja, da skal du ikke høre på dem som måtte fortelle deg at du gjør feil😉 Så lenge du forholder deg til naturlig mat som:

    Fisk, kjøtt, egg
    Grønnsaker, bær, nøtter
    Naturlige fettkilder

Da kan det liksom ikke bli feil, rett og slett!

Og det er plass til massevis av grønt med 70-80 gram karbo pr. dag! Til og med en frukt og litt melon innimellom om du ønsker det. Hovedmengden bør være grønnsaker, men litt frukt innimellom går fint.

Spis mat som du trives med, uansett om det er 15 gram eller 70 gram karbo pr dag. Det er mye og hente helsemessig bare på og kutte ut raffinert mat som sukker og korn!

Reklame!

Husk at jeg nå har SUPERSALG i nettbutikken min, bøker og kostplaner til veldig lav pris. Jeg har satt ned prisene så mye at salget er kun frem til og med lørdag 28.07 og på bøkene gjelder prisene så langt lageret rekker! Ta en titt HER (adlink) og les informasjonen i nettbutikken! OBS!! Bøker er en ekstra god deal, da får du kostplaner med på kjøpet i tillegg 😉 Jeg er utdannet kostholdsveileder på Tunsberg Medisinske Skole!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s