Slik kommer du i ketose!

/inneholder reklamelenker/

Jeg starter selv påan igjen med ketose imorgen, for min del på høy tid. Trenger ikke utbrodere det noe mer enn at jeg trenger å komme på spor igjen, etter det som har vært de 2 siste mnd.

Mange lurer på ketose og hvordan komme i ketose. Så da tenkte jeg at jeg kunne skrive noen gode tips om det. Ketose er egentlig veldig enkelt, ja, det er egentlig ikke så veldig komplisert.

Noen enkle regler finnes det selvsagt!

 • De fleste må spise under 20 gram totalt pr.dag for å komme i ketose. Grensen kan dog variere fra person til person, men under 20 er du rimelig sikker.
 • Minst mulig erstatninger er fornuftig, i det daglige. Minimalt med lavkarbo godis, da dette spiser for mye av det lave «budsjettet» for karbohydrater.
 • Du må spise en god andel fett 70-75 prosent av inntaket skal være fra fett. Fordeling av makro kan se sånn ut: 3-5%karbo 15-20% proteiner og 70-75% fett. Gjerne 5-20-75 ☺️
 • Det er altså ikke noe hokus pokus sånn egentlig, du må bare ligge lavt nok på karbohydrater så kommer du i ketose.
 • Du trenger ikke nødvendigvis måle ketoner!

 • Mange måler ketoner i urinen, med såkalte keto-stix. Nå sier ikke jeg at det er noe galt i det altså, grei indikasjon på ketose det. Men du trenger ikke, ligger du under 20 pr dag på karbohydrater vil «alle» komme i ketose…. Alle står i parantes, fordi det kan finnes noen få unntak som må lavere. Men de aller aller fleste kommer i ketose på så lavt inntak.
 • Andre indikasjoner på ketose er:
  • Såkalt «keto-ånde» dette er et bankers tegn😅 Den dårlige ånden og kroppslukt generelt kommer av overskudd av ketoner som skilles ut via urin, pust og svette. Dette avtar hos de fleste etter en stund.Keto-flu…. du vil som regel føle deg uvel ved overgang til ketose. Kvalme, svimmelhet og hodepine for eksempel (NB! Salt hjelper).
 • Keto-stix koster jo en del, så vurder om du ønsker eller ikke. Keto-stix kan heller egentlig ikke brukes til å måle hvor «sterk» ketose du er i. Fargen på stixen varierer etter hvor mye du har drukket, om du måler morgen/fastende eller kveld osv….. Keto stix måler KUN overskudd av ketoner som skilles ut via urin, og sier ingenting om nivå av blodketoner…..Blodketoner er det eneste som kan vise om du er i optimal ketose, med andre ord.
 • Mat på ketose!

 • Så hva kan du spise tenker du kanskje? Det er ganske enkelt sånn egentlig. Utfordringen kan være at det er noe begrenset hva du kan spise, pga den lave karbogrensen. Mange finner det allikevel meget positivt allikevel, fordi man får redusert matlyst og ketosemat smaker egentlig veldig godt. Mange opplever at de ikke savner noe, til tross for lav karbogrense. Ketose er en av de mest behagelige måtene og gå ned i vekt på, og mange går effektivt ned. Man får god fettforbrenning, og får et normalt nivå av insulin i kroppen. Normalt insulin i kroppen, er veldig viktig. For mye insulin skaper en rekke problemer, blant annet fettlagring OG hormonubalanser. Insulin er livsviktig, vi trenger insulin. Men det skal ikke være for mye, da får vi problemer. Mange med PCOS for eks har veldig gode resultater med ketose, inkl meg selv. Husk allikevel på, vi er alle forskjellige. Selv om mange trives med noe, kan du oppleve det annerledes både med tanke på resultat og trivsel.
 • Matvarer du bør basere kosten din på i ketose er:
 • Fisk, kjøtt, egg, fugl og sjømat

  Gode fettkilder som ekte smør, ekte kremfløte, ekte rømme, majones, aioli osv. Noen har glede av og redusere bruken av meieriprod. men det går fint an å leve i ketose med meieriprod.

  Grønnsaker, karbohydrater bør komme fra grønnsaker. Velg de med minst karbo, så får du plass til en del. Du kan jo selvsagt spise grønnsaker med mer enn 2 gram karbo pr 100 også…. spis mest av dem med lite og litt av dem med mer.

  Dette er i hovedsak det du bør spise, egentlig enkelt og ukomplisert.

  Håper du fikk noen gode tips angående ketose her!

  Masse digg og spise på ketose 😉

  Husk at jeg har for eksempel Ketoseguiden som er en liten bok på 72 sider, som gir mange gode oppskrifter på ketose samt kostplaner for 5 uker hvor den ene av dem er en boostmeny for å komme raskt i ketose. Evt har jeg bokpakke med begge bøkene mine i, til en god pris. Sjekk sommersalget HER (adlink)

  Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s