Nei, dette skal du IKKE gjøre når du er gravid eller ammer!

/inneholder reklamelenker/

Kan jeg følge Ketoseguiden når jeg er gravid eller ammer?

 • Dette er et spørsmål jeg får ganske ofte, og tro meg, jeg forstår veldig godt alle dere som spør. Jeg skriver ikke dette innlegget for å latterliggjøre (kunne aldri falt meg inn), tvert om! Jeg forstår som sagt at det er mange som spør, jeg forstår også ønsket om vekttap og alt det. Men svaret mitt er alltid nei på dette spørsmålet!!
 • Nei, er du gravid eller ammer skal du IKKE begynne på Ketoseguiden eller annen metode for vekttap!

 • Dette skal man bare ikke gjøre, og det gjelder spesielt dem som aldri har spist lchf før. Man skal ikke gjøre store og nye endringer i kosten sin, når man er gravid eller ammer.
 • Det er helt sikkert noen som ville sagt kjør på osv…. men nei, det bør man ikke gjøre. Jeg har sett andre argumentere med: Tro om dem mister melka, dem som lever på sånn kost da?
 • Dette er seriøst det DUMMESTE argumentet!! Og vitner egentlig om lite evne til og tenke….
 • Neida, dem som lever et ketogent kosthold og har levd sånn hele livet mister nok neppe melka si. Da snakker man gjerne om naturfolk ol. Nei, selvsagt gjør dem ikke det. Dem har levd sånn hele livet, kroppene er vant til det og alt er helt normalt for dem.
 • Men det blir ikke det samme om du har spist karbodominert kost hele livet ditt, og plutselig starter på strikt lchf i en graviditet eller når du ammer! Det bør aldri anbefales for en gravid kvinne eller en ammende kvinne, om den kvinnen er totalt ukjent fra lavkarboverden.
 • Det er dog noe annet om du spiser lchf, blir gravid osv. Og så bare beholder kostholdet i graviditeten din! Men vekttap bør ikke være et mål, men kosten er det ikke noe i veien for å beholde om du ønsker og er vant med det.
 • Men man anbefaler ikke nye om start, i en sånn tid i livet! Av flere grunner spør du meg.
  • Det er en stor omstilling for kroppen og gå over i ketose første gang, og ofte skiller kroppen ut en del giftstoffer. Det vites ikke nok om hvordan dette påvirker fosteret, eller det diende barnet. Dermed ikke anbefalt!
   Når man ammer, kan overgangen til ketose påvirke smaken av melken. Baby kan reagere på dette, og nekte morsmelk. Det er jo ikke ønskelig om man har en amming som fungerer utmerket fra før. I tillegg kan også produksjonen ENDRES! Du kan få mer melk, men du kan også få mindre. Det kan også forbli uendret. Men det er jo ikke verdt risikoen mener jeg.
   Og kanskje enda viktigere, slapp av litt!!! Man er gravid, fokus skal ikke være vekttap. Har du nettopp født og ammer, slapp av, fokus skal ikke være vekttap!!
 • Presset er så sinnsykt stort med å komme i form igjen fort, helst dagen før man fødte liksom…… Det kroppspresset som er idag, er ikke sunt. Husk på hvilken jobb du har gjort. Du har båret frem et barn, du tar vare på babyen. Du sover antageligvis lite, er mye stressa osv. Vær litt snill og god med deg selv, gi deg selv det du trenger. Nemlig tid og ro for en periode.
 • Jo, det er en god ide og prøve å spise bra. Ingen tar skade av (heller tvert om) å spise masse grønnsaker, naturlige fettkilder, gode proteinkilder som kjøtt, fisk, fugl, egg osv. Alt dette er god mat, rett og slett.
 • Men kutt ikke karbohydrater inn til beinet, kjør restriksjon på kcal osv om du ammer eller er gravid. Jeg forstår, tro meg❤️ Men det er en tid for alt, og dette er ikke tiden man starter med sånt.
 • Ketoseguiden (adlink) er veldig populær, og jeg får mange gode tilbakemeldinger fra kunder. Både helsemessig sett og vekttap, men gravide og de som ammer skal ikke følge den. Det er en tid for alt, rett og slett. Du er god nok som du er, og aldri la noen fortelle deg noe annet❤️ Vekttap kan jobbes med senere, når amming er over og alt er litt roligere.
 • Skulle gjerne ha anbefalt den nye kokeboka mi til den gruppen, men de som ammer bør være forsiktig med søtstoffer😉 Da baby rett og slett kan reagere på det.
 • Men for dem som ikke ammer, den nye boka mi inneholder MASSE godt. Bare ta en titt HER (adlink)
 • Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s