Dette er «ketoflu»

Jeg får veldig ofte spørsmål rundt hva ketoflu er for  noe, og tenker det like gjerne kan skrives på bloggen. Det hender seg jo at jeg meddeler at jeg har «ketoflu», da bruker det ganske kjapt og renne inn med spørsmål.

Ketoflu er et begrep på hvordan kroppen kan reagerer på overgangen til ketose. Med trykk på kan, fordi det ikke er alle som merker så mye heller. Vi er alle individuelle mennesker, så hvor hardt man får det varierer. Det spiller også en rolle på hvor brå overgangen har vært, og om det er første gang i ketose eller ei.

Med brå overgang mener jeg at man i lengre tid har spist mye sukker/karbo, og så plutselig skrur over på under 15 gram karbo om dagen.

Ketoflu kan også utarte seg forskjellig fra person til person, men det mest vanlig symptomene er:

Kvalme

Hodepine

Hjertebank

Svimmel/ør

Trøtt

Dette går som regel i perioder, kan komme og gå iløpet av dagen. Veldig mange opplever de værste symptomene på ettermiddag/kveld, men her finnes nok ingen fasit.

I tillegg kan man faktisk oppleve symptomer som:

Sår hals

Lett feber

Frysninger

Med andre ord influensalignende symptomer i lett grad.

Jeg må nesten presisere!!! Er du unormalt uvel, og ikke er sikker på hva det er? Da bør du søke legehjelp!! Det kan være tilfeldig og være helt andre ting også, som er lurt og sjekke opp. Så er du usikker, gå til legen!

Dette sier jeg ikke fordi ketoflu er farlig…. men det kan jo være andre ting som kommer tilfeldig. Uavhengig av ketoflu eller ei 😉Derfor må man jo selvsagt ikke automatisk legge alt på ketoflu.

Så hvordan kan man prøve å dempe det værste? Salt, salt er viktig og i starten har man et økt saltbehov. Ja, det er helt sant. De fleste tisser veldig mye i starten og kvitter seg med overflødig vann i kroppen. Dette er en god ting, men det som ikke er så bra er at kroppen skyller ut kroppssalter i samme slengen. Så derfor må du passe på og ha salt på maten, og aller helst uraffinert, naturlig havsalt! Maldonsalt for eksempel, ja, det er dyrere. Men ikke såååå dyrt, mellom 30-40 kr for en pakke og det holder lenge ☺️

Salt maten, drikk gjerne farris. Kvalme og hodepine er klassiske tegn på saltmangel.

Eksempel på et deilig ketogent måltid, med stekt sellerirot, entrecôte og bearnais saus😍

Ellers kan det faktisk hjelpe å bruke en 10-14 dagers periode på å trappe deg nedover mot ketose, og ikke bare skru tvert over. Da trapper du ned på for eksempel denne måten:

Første 2-3 dagene- spis ca. 100 gram karbo pr. dag.

Dag 3-5- spis ca. 70 gram karbohydrater pr. dag.

Dag 5-7- spis ca. 40-50 gram karbohydrater pr. dag.

Dag 7-10- spis ca. 30 gram karbohydrater pr. dag.

Når er du klar for å kutte ned til ca. 15 gram karbohydrater pr. dag 😀 Forhåpentligvis uten store symptomer. Litt ubehag kan det jo bli, men det vil nok mest sannsynlig være en mye mildere omstilling.

Ketoflu er altså «bare» de fysiske symptomene som du kjenner på kroppen, når den går over i ketose. Enkelt og greit.

ANONNSE!

Nå er det ekstremt god pris på Ketoseguiden (adlink) der får du bok med oppskrifter/kostplan og masse nyttig info vedrørende ketose og vekttap. Samt det og holde vekten! Pris 239,- og da er frakt inkludert i prisen, samt 5 uker veiledning på Mail! Løp og kjøp☺️

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s