Alt er jo ødelagt uansett!

Igår var det mandag, og for mange er den dagen nesten litt «magisk». Mandager er for mange et symbol for ny start, og egentlig synes jeg det er litt fint. Det er liksom første dagen i uken, litt som at 1.januar er virkelig DEN dagen hvor flest begynner på endringer. Da spesielt livsstilsendringer.

Ikke noe galt i det, slettes ikke. Problemet kommer gjerne når man starter på nytt hver mandag for eksempel. Eller enda verre, man starter en mandag og «sprekker» en torsdag. For så og være helt «ute» i laaaaang tid, uten og komme i gang igjen.

Jeg er så utrolig sikker på at de fleste har hatt denne tanken minst én gang i livet, og noen kanskje har hatt den utallige ganger. Så mange ganger at man har kommet ut av tellingen…

Alt er jo ødelagt uansett!

For utrolig mange, er nettopp dette tanken som saboterer det hele. Drømmen som var om et fremtidig perfekt liv, ble innhentet så brått av hverdagens stress og mas. Forventningen om å aldri mer røre noe mat som faller utenfor vårt nye prosjekt osv.

Det fungerer jo ikke sånn dere, dette er en tanke som MÅ legges bort. Jeg mener det seriøst, det er ikke alt eller ingenting. Visst man tenker sånn, kommer man ikke til å fikse en varig endring. En varig livsstilsendring er ikke en reise som skal eller kan være perfekt, det er umulig for de aller fleste.

Tankens kraft er rimelig stor, om vi sier til oss selv at alt er ødelagt uansett. Da tror vi på det, og fortsetter i gamle spor som ikke er så gode for oss. Det blir som om vi bruker det som en unnskyldning, nei, dette får jeg jo ikke til uansett. Så da kan jeg like gode fortsette da, i mitt destruktive spor som jeg alltid har gjort.

Da blir neste spørsmål, løser det problemet? 

Det gjør jo ikke det, det fører bare til mer skyldfølelse, mer skam og mer negativitet. Her må det jobbes medd hodet, det mentale. Mange vet så utrolig godt hva det innebærer og spise sunnere og få en bedre livsstil, men det hjelper jo ikke om man ikke har orden på den mentale biten. Her har jeg jobbet knallhardt med meg selv, og er på ny inne i en fase hvor jeg virkelig må jobbe veldig aktivt her igjen.

Det handler om å se det helhetlige bilde, om du faller av på en sjokolade en kveld. Hvor stor betydning har egentlig det, om du hiver deg påan igjen dagen etter? Jo, det er greit nok at det kanskje ikke var så gunstig å spise den sjokoladen. Men det hjelper ingenting og henge seg opp i hvor utrolig dårlig det var, og da klarer du ingenting annet heller.

Løft deg opp igjen, gå på med ny giv og prøv gjerne og finne ut av hva som utløste det dårlige valget. Men ikke kjør deg fast i en håpløshet, det hjelper fint lite. Jeg bruker ironisk nok å anbefale mine kunder til å planlegge utskeielser!

Kanskje noen lurer på om jeg er helt koko nå. 

Men det har faktisk hatt svært god effekt på utrolig mange av mine kunder. Mange opplever at det blir slutt på frotsing, at dem føler dem har kontrollen. Istedenfor at dem føler at de mister den osv.

For når alt kommer til alt, så er det faktisk mye bedre at man sitter på kontrollen selv. Når man allikevel er ærlig med seg selv, så vet man ofte at det er urealistisk og ha et mål om å bli perfekt. Ingen er skapt for å være perfekte, om vi tenker litt etter gjelder dette mange områder. De fleste gjør feil på jobb fra tid til annen, eller?

Av og til behandler vi andre urettferdig, og trår feil på den måten. Det er rett og slett ikke naturlig å leve et perfekt liv. Dette gjelder for de aller fleste når det kommer til mat/kosthold også.

Vi må fjerne den dårlige samvittigheten og skyldfølelsen vi gir oss selv. Da blir alt så mye enklere, tro meg 🙂 

Jeg kan bistå med kostholdsveiledning, jeg er utdannet etter studier via Tunsberg Medisinske Skole. Et studie som fokuserer på et naturlig kosthold, med færre karbohydrater.

Akkurat nå har du faktisk en helt ypperlig sjanse, til å prøve tjenester fra meg uten og betale en eneste krone for det 🙂 Fra mandag 8.oktober kjører jeg en boostuke helt gratis, uten videre forpliktelser. Du får prøvd ut opplegget mitt, og alle som deltar vil få tilgang på ekstra gode tilbud om dem ønsker og fortsette. Men, du er aldeles ikke forpliktet til noe som helst. Les mer om det her (link) i gårdsdagens innlegg. Jeg gleder meg til den uken, og håper alle som deltar skal få kjenne på mestringsfølelse og felleskap i facebook gruppa.

img_0349

Så anbefaler jeg alle til å jobbe med egen selvtillit, kvitte seg med skyldfølelse og tenke mer helhet over tid og IKKE perfeksjonisme. Jobber man mer med den mentale biten og ordner opp i «topplokket» er alt så utrolig mye lettere. Ikke minst føles det utrolig deilig og være venn med seg selv, istedenfor og straffe seg selv for hver minste lille ting!

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s