Maten som kan forandre hele ditt liv!

Sånn føles det virkelig, og jeg vet jeg ikke er alene. Tvert imot så er det stadig flere, som opplever at hele livet forandrer seg til det bedre. Bare ved hjelp av og endre kostholdet sitt.

Er det mulig da?

Tenker du kanskje…. Selvsagt er det mulig. Drømmen min er at dette skal bli mye mer belyst enn det er idag. Ofte er det faktisk (tragisk nok) sånn at dem som har «diffuse» plager med fordøyelse, smerter i kroppen osv. Får beskjed om at det er ingenting å gjøre, og at kostholdet ikke har noe og si.

Dette er jo et rimelig stort problem, for dem det gjelder som lider i stillhet…… uten og få noe som helst relevant hjelp. Smertestillende for eksempel er jo fint det, men det fjerner jo ikke årsaken til problemet.

Samme med fordøyelse, har man forstoppelse kan man selvsagt bruke lactulose ol. for å klare og gå på do… men det løser jo ikke roten til problemet.

Sånn kan man fortsette, med mye «rart». Jeg snakker selvsagt ikke om diagnostiserte sykdommer nå (selv om flere av dem også har godt av en sånn type endring), men det er utrolig mange som går med en haug av symptomer og føler seg direkte syk. Uten at legene klarer å finne noe galt…. jeg har ikke ord for hvor trist dette er!

Det samme går for de enorme problemene med overvekt og fedme vi har, og kostanbefalingene som helt tydelig ikke fungerer for veldig mange. Nå er ikke problemet i seg selv at man veier for mye, det som ér problemet er jo all sykdom det kan føre med seg…. Med andre ord, man er mer disponert for en mengde sykdommer når man sliter med overvekt/fedme.

Diabetes type 2, høyt blodtrykk, metabolsk syndrom, insulinresistens osv…

I tillegg er det jo livskvaliteten, som for mange blir veldig svekket. Jeg kan med hånden på hjertet si at min livskvalitet da jeg var på mitt største, var heller laber. Jeg eksisterte ja, men levde ikke…. I tillegg til alle kroppslige smerter og evt. andre sykdommer, kommer jo angst og depresjon som følger av dette.

Det er HELDIGVIS lov å tenke selv, og ta skjeen i egen hånd!

Mitt hovedproblem med å være så stor som jeg var, var smerter i hele kroppen, vanskeligheter med og utføre helt dagligdagse oppgaver. Alt var slitsomt, og på toppen av det hele var jeg deprimert og hadde rimelig mye dødsangst.Deprimert fordi jeg ikke klarte det jeg ønsket, og angst for å dø ung pga den kroppslige belastningen. Jeg hadde nok problemer med mitt eget utseende også, men pr idag vet jeg at det ikke var det som var det værste.

Jeg visste akkurat hva myndighetene anbefalte, og tro meg, jeg prøvde. Men det fungerte jo særs dårlig for meg, det ble maaaange forsøk.

Et kosthold med mye karbohydrater, førte bare til en konstant sult og fysenhet hos meg….

Jeg klarte rett og slett ikke og holde meg unna sukker, og alt som fristet. Og når jeg hadde kjempet mot lenge nok (som regel bare et par uker), havnet jeg helt på kjøret igjen.

Idag vet jeg bedre, og ikke minst forstår jeg bedre hvordan ting i kroppen henger sammen og hvorfor mange har problemer med et kosthold med for mye karbohydrater.

Problemet er jo bare at det er en lang vei å gå, før det er allment akseptert!

Derfor jeg sier, du har lov å tenke selv og ta makten tilbake. Det er absolutt ingen som kan tvinge deg til å spise lite fett og mye karbohydrater, om du tydelig merker at det ikke føles bra i kroppen din!!

Det er faktisk ikke normalt og være kronisk forstoppet, eller kronisk diaré for eksempel. Om man har fått en IBS diagnose, vil ikke det si at det ikke er noe å gjøre med problemet…. Mest sannsynlig er det matvarer i ditt kosthold, som du reagerer på. Matintoleranse er faktisk ikke en «motegreie», det er en hverdag som mange lever i uten og bli trodd… Matintoleranse forveksles ofte med allergi, men det er ikke det samme.

Hva kan du gjøre?

Du kan begynne og teste ut hvilken type mat du har det bra med…. Når det kostholdet du spiser, ikke gir noen bra helseeffekt for deg. Er det potensielt mye å tjene på og prøve noe annet. For helt ærlig, hva har du egentlig å tape?

Om et lavfett kosthold med mye karbohydrater fra korn, får deg til å føle deg sulten hele tiden, dårlig i magen, at du legger på deg og generelt føler deg crap. Da er det på tide å tenke nytt… Det er ikke din feil (uansett hva andre måtte mene), at du ikke trives eller får til det du ønsker med et sånt kosthold. Det hjelper ikke deg, at naboen har det helt konge på sånt kosthold, om du sliter….

Vi må få en større aksept i samfunnet, for at alle er forskjellige!

Jeg ser veldig ofte at andre som ikke har problemer med verken sykdom eller overvekt, gir den såkalte fasiten på problemet. Som om det bare var så enkelt: Spis mindre, beveg deg mer! Det er den mest vanlige ytringen man kan lese, fra dem som (med all respekt) ikke sliter selv….. Min tanke umiddelbart er, åh så utrolig flott for deg at du er frisk og rask. Uten vektproblemer og lever et bra liv. Kjempebra!

Men hva hjelper det andre som sliter? Dem som virkelig har prøvd, gang på gang. Men alltid rykker tilbake til start, eller ikke får noen resultater på det de ønsker i det hele tatt. Det hjelper ikke, ok?

Det eneste som kan hjelpe er at du som sliter utforsker andre måter og spise på. Det er ikke uten grunn at så utrolig mange opplever et helt nytt liv med mer fett i kosten, og mindre karbohydrater. Også kalt lavkarbo, eller naturlig kosthold om du vil.

Jeg var innom fordøyelse og matintoleranser, de vanligste og reagere på er korn og melkeprodukter! Selv om det i prinsippet kan være «hva som helst», så er det på toppen av listen. Når man da kutter ut korn og eventuelt lever melkefritt, kan mye magisk skje for mange.Om du ønsker hjelp, kan en kostholdsveileder være en bra ting (jeg har utdannelse). Eller du kan utforske selv, med nettopp denne maten som faktisk KAN forandre liv!

Naturlige kilder til proteiner (fisk, kjøtt, vilt, fugl, sjømat)

-Naturlig kilder til fett (ekte smør (om du tåler), kokosfett, nøtter (kan være tungt fordøyelig, smart og bløtlegge), rømme, fløte osv (om du tåler melk)…

-Grønnsaker i alle varianter, gjerne mest over jorden. Noen reagerer på enkelte grønnsaker…..

Akkurat hvor mange karbohydrater du ender opp med, er egentlig ikke så viktig. Det som er viktig, er at du merker helsemessig forbedring! Føl deg frem, og virkelig lytt til det kroppen har og si.

Foto: Pål Bentdal!

Mitt liv forandret seg totalt etter kostomlegging, det som tidligere hadde føltes som tortur med karbodominert kosthold. Det ble plutselig mye enklere, og dette var/er en livsstil jeg kan leve med.

For å forklare litt bedre hvorfor dette kan endre livet ditt!

Fordøyelsesproblemer- mest sannsynlig en eller flere matvarer du reagerer på. Matintoleranse skaper ofte fordøyelsesproblemer, korn og melk er mest vanlig. Med fordøyelsesproblemer kan det følge mye annet med også, blant annet næringsmangler. Som igjen føler til dårlig energi og evt andre problemer fysisk og psykisk.

Smerter i ledd og muskler- Om du reduserer mengden med karbohydrater og sukker i kosten din, får du mindre vann i kroppen. Dette opplever mange er til god hjelp og smerten reduseres betraktelig. I tillegg kan slik type smerte komme pga matintoleranser også.

Ekstremt sukkersug- definitivt lurt å øke fettinntak og minske betraktelig på karbohydrater. Det gir jevnt blodsukker, som fører til sterk reduksjon av søtsug, insulinnivå blir normalisert. I tillegg så metter fettrik mat mye bedre enn fettfattig. Går du i tillegg i ketose, blir appetitten betraktelig redusert.

Høyt blodtrykk- utrolig mange opplever at blodtrykket reduseres raskt ved omlegging til kosthold med mer fett og mindre karbohydrater. Ofte rapporterer også kunder om at hvilepulsen automatisk blir redusert med 10-15 slag i minuttet. Kan kort nevne kolesterol også, siden mange undrer. Trenden blant mine kunder og andre jeg kjenner, er at kolesterolet faktisk går ned og normaliseres.

diabetes type 2 og insulinresistens– dette er egentlig åpenlyst, og burde for lengst vært en anbefaling nummer 1 før medisiner…. Ved å kutte ned på karbohydrater og spise mer fett, vil blodsukkeret bli stabilt og normalt. Insulinnivåer normaliseres, og det er relativt «enkelt» og få en begynnende dia 2 under kontroll. At karboredusert kosthold ikke anbefales for dia 2 pasienter idag, som tiltak nummer 1…. det er for meg totalt ubegripelig…. Alle karbohydrater blir jo til glukose i kroppen vår, uansett om det er stivelse/korn eller sukker. Kroppen behandler dem likt og resultatet blir forhøyet blodsukker…

Jeg hadde selv forhøyede nivåer på glukosebelastning i svangerskapet, og fikk utdelt en brosjyre med kostråd. Jeg fikk sjokk…. anbefalingene var 3!!!! brødmåltid pr dag, og vanlig norsk middag.. 😳 Jeg spiste lavkarbo i svangerskapet, utelukkende fine nivåer og skulle ikke tro jeg hadde svangerskapsdiabetes en gang☺️ (OBS! Som gravid skal du ikke gjøre kostendringer, uten og konferere med lege/jordmor). Med det mener jeg at jeg følte meg trygg med lavkarbo, fordi jeg hadde levd med det i mange år før graviditeten. Helt nye kostendringer bør dog oppfølges av helsevesenet om du er gravid!

Gi det litt tid!

Husk nå en ting til slutt…. tålmodighet! Husk at kroppen trenger tid. Mange har vært dårlige og slitt med vekten lenge… gi det tid. Med tanke på fordøyelse og andre sykdommer, må kroppen få tid til å bli bedre. For mange tar det ca 3-6 mnd før man merker det går rette veien igjen. Noen er heldige og merker nesten umiddelbar forbedring, og noe kan bedres fort mens andre ting kommer etterhvert.

Du har iallefall lite og tape, det er mitt synspunkt! Man må tørre å tenke selv, ta skjeen i egen hånd og teste ut noe man kanskje ikke helt hadde troa på. Det er lett og havne i «offer-rollen» med tanker om at man ikke kan gjøre noe… Kostholdsendring er iallefall en ting man kan forsøke, for mat må man faktisk ha uansett😉

ANNONSE!

Om du ønsker hjelp fra meg, kan du titte HER (adlink).

Eller du kan nå ha en unik mulighet til å teste én uke med kostplan først fra meg, før du bestemmer deg om du vil fortsette med mine tjenester☺️ Ingen forpliktelser, men kun tilbud med ekstra gode priser om du vil fortsette etterpå. Les mer og meld deg på gratisuke HER (link)

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Maten som kan forandre hele ditt liv!

  1. Liv-Ingeborg Meistad sier:

    Takk 🙂 Dette er så bra!!! Jeg har i alle år slitt med mye av det du nevner – etter overgang til lavkarbo (mer eller mindre strikt) har alt Blitt Mye bedre 🙂
    Å opplyse allmennheten om helsefordelen er et langt lerret å blekne, men jeg har endra livet via kosten :)!!

    • Lavkarbotips sier:

      Så FANTASTISK og høre 👏🏻 😀 Ja, det er et langt lerret å blekne…. det er synd. Av og til virker det også nytteløst og jobbe med å spre budskapet, for det er så mange som enten ikke vil høre eller har lagt seg opp en mening før dem har forsøkt. Ofte på bakgrunn av skremselspropaganda fra bekjente 😏

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s