Følelsen av og gå glipp av noe godt….

Hva skjer med en person som endrer livsstilen sin?

Når man jobber for og endre livsstilen sin til en bedre variant, skjer det mye og aller mest foregår i topplokket. Altså hjernen.

Når man jobber med å endre en vane over til en annen, føles det ubehagelig i perioder. Vi er laget sånn at vi trives best med det vi er vant med, dette jobber imot oss. Vil det si at en langvarig endring er umulig? Nei, selvsagt ikke.

Det krever bare MYE, og aller mest mentalt sett. Det mentale har 100% av skylden i hvorfor man ikke lykkes, jepp 100!

Når man ikke lykkes og gi opp, er det jo ikke kostholdet sin feil. Det er hodet og det mentale som prøver å lure deg.

Det er utrolig mye man kan tenke i en livsstilsendring, og tror meg, jeg kjenner til de fleste fallgruver. Dette er noe som du jobbe med, du kommer ikke utenom det mentale arbeidet. Sorry altså, men det hjelper ikke med en boost, en quickfix eller hva som helst. Det hjelper heller ikke med et massivt vekttap, om du ikke fortsetter/husker på det mentale arbeidet.

Det kan merkelig nok være «enkelt» for mange å gå ned i vekt, og man blir «rusa» på resultater og synes det er gøy. Men hva skjer når målvakt er nådd? Har man ikke bygget et solid, mentalt grunnlag da. Ja, da sliter man…. det går opp og ned i livet med oss alle. Vekt og motivasjon kan variere selv hos meg, livet skjer og ikke alt går som planlagt hele tiden.

Men har man det mentale i bunnen, klarer mye enklere og holde seg fast. Og kanskje enda viktigere, man gir aldri opp.

Jeg har nå ledet en gjeng gjennom en gratis boostuke, påmelding til det er ikke mulig lenger. Dette er tross alt et produkt jeg egentlig selger😉 Dem har gjort det helt fantastisk denne gjengen, virkelig! Så flott og se hvordan dem har jobbet seg gjennom, og prøvd å overvinne hinder som har kommet. Er veldig glad for at jeg skal få lov til og fortsette å hjelpe mange av dem videre også, en god del i et helt år også.

Det som jeg hadde lyst til å ta opp nå, handler om en helt vanlig og konkret reaksjon hos mange. Faktisk inkludert meg selv, dette er altså veldig vanlig. Det er også lett og ikke gjenkjenne og/eller erkjenne denne følelse og hva som gjør det. Det handler om dette:

Vi føler vi blir snytt for noe bra, om vi er flinke når vi er på tur eller i andre krevende situasjoner som man ellers ville forbundet med mye usunn mat!

Det som burde føre til mestringsfølelse, går gjerne over til noe annet. Man føler altså at man har tapt noe, med at man ikke fikk spise det som alle andre kosa seg med.

Det er merkelig dette hodet vårt, og dette er bare én av mange fallgruver!!

Nettopp derfor er det så utrolig viktig å jobbe med dette her, man gjør en stor feil om man tror man kommer unna med ikke jobbe med dette.

Så hvordan kan du angripe denne følelsen da?

En ting er sikkert, du har ikke gått glipp av noe. Du har vel i teorien heller vunnet noe, ikke sant?

Du klarte det som du finner svært utfordrende, og besto med glans. Er ikke det verdt en skikkelig klapp på skulderen?

Forbudt mat frister ofte tusen ganger mer, det er en svært dum ide. Når du blir fristet, enten i den krevende situasjonen eller i etterkant kan det hjelpe å tenke:

Ja, jeg kan spise sånn mat av og til. Bare ikke akkurat nå!

Er det en ting som er sikkert, skal man gi etter hver gang man blir fristet, får man problemer 😉 Så det å lage seg en klar strategi på hvor ofte du synes en utskeielse er greit, er veldig viktig. Ikke oftere enn en gang i mnd vil jeg mene. Iallefall i en startprosess og vekttapsprosess.

Jobb med tankene som kommer, lær deg og kjenne dine utfordringer. Jeg lover deg!

Foto: Pål Bentdal

Det er 100% verdt det!

ANNONSE!

Har du et ønske om en LANGVARIG livsstil med sunn og god balanse? Da bør du bestille superdealen (adlink) til kun 699,- med veiledning i et helt år! Les mer via linken! En unik mulighet, til en «gi bort pris» NB! Bregrenset antall plasser ☺️

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s