Slik startet jeg med eteriske oljer!

Dette har jeg ikke skrevet om på bloggen før nå, selv om jeg har nevnt det i andre sosiale medier som på instagram og snapchat for eksempel. Eteriske oljer er egentlig i vinden som aldri før, og blir stadig mer og mer populært. Jeg forstår det veldig godt, fordi jeg selv har funnet stor glede i disse oljene selv også.

Det hele startet i grunnen med at ei bekjent på Instagram begynte å vise frem eteriske oljer i storyen sin, og hvordan hun brukte dem og til hvilke formål. Det viste seg jo å være til så mangt, og jeg fant ganske fort ut at det finnes en olje for enhver bruk omtrent. Da jeg bestemte meg for å teste dette, var da jeg gikk på den smellen jeg fikk i sommer som var. Jeg trengte mer energi, og noe for å skapa balanse og ro i kroppen min igjen. Jeg hadde vel ikke allverdens med forventninger sånn egentlig, men jeg hadde såklart et åpent syn på det.

Hun laget et par rollerflasker til meg, og jeg begynte å teste ut. Det første jeg fant ut, var jo at de duftet helt fantastisk. Virkelig, fantastisk. Jeg begynte å bruke dem jevnlig, og jeg synes det hadde en effekt. Dette pirret jo selvsagt interessen enda mer, og til slutt meldte jeg meg inn i doTERRA selv. Når man melder seg inn i doTERRA blir man som regel enrollet som man kaller det, av en annen. Så hun som introduserte meg for oljene, hjalp meg med innmelding.

Jeg kastet meg rett og slett ut i noe nytt og litt ukjent for meg, men jeg gjorde det samtidig med en slags trygghet. For det fungerer nemlig sånn at når man melder seg inn i doTERRA, blir man medlem av et team. Dette teamet støtter deg, veileder deg når du har behov for det og hjelper så godt dem kan. Jeg kan ikke få skrytt nok av teamet jeg er en del av, alltid støtte og hjelp og hente der ifra. Samtidig er det jo viktig å lese selv, lære seg trygg bruk av oljene og bruk av oljer er til syvende og sist alltid på eget ansvar.

Eteriske oljer skal man respektere, det er ikke noe man skal bruke ukristiske mengder av osv. Less is more, er ordene som ofte går igjen i gruppene jeg er medlem av som er for oss i teamet jeg er med i. Eteriske oljer er veldig potente saker, spesielt når oljene er av veldig høy kvalitet. Oljene til doTERRA koster, men til gjengjeld er man sikret en førsteklasses kvalitet. Jeg er aldri i tvil om oljen er bra eller ikke for eksempel, fordi jeg føler meg trygg på at oljene er av 100% ren kvalitet.

Jeg begynte med oljer i august, og har siden da lest og jeg lærer meg stadig mer. Jeg bruker flittig appen som heter modern essentials, for å finne ut hvilke oljer som kan egne seg bra for det behovet jeg har der og da. En ting som er litt «vanskelig» er at vi alle kan reagere forskjellige på samme type oljer, det betyr at noen kan ha strålende effekt av en olje som kanskje ikke fungerer optimalt på en annen.

Nå lurer kanskje noen på hvor sammenhengen er mellom kosthold og eteriske oljer, siden jeg stort sett skal blogge om kosthold osv. Vel, eteriske oljer har blitt en del av min naturlige livsstil. Eteriske oljer har rett og slett kommet inn i livet mitt, og blir værende her. Det er heller ikke bare jeg som bruker dem, mannen min bruker også. I tillegg bruker jeg lavendel på lille S før han skal sove, noe han har begynt å etterspørre selv også 🙂

Mange synes dette med eteriske oljer høres heeeeelt på jordet ut, og kan ikke forstå at dette kan ha noen effekt på verken det ene eller det andre. Da kommer vi litt tilbake til det jeg skrev om angående mat/kosthold for noen dager siden, det unaturlige har blitt det naturlige (link om du ønsker å lese). For moderne medisin er fullstendig akseptert, og man har full tiltro til dette. Nå sier jeg IKKE at man ikke skal ha tiltro til medisiner, eller at man ikke skal være glad for at medisin finnes. Selvsagt er det en bra ting, og viktig ting når man trenger det. Det sier seg selv 🙂

Men hvor tror dere all medisin stammer fra, sånn egentlig?

Nettopp ja, fra naturen 😉 

Jeg kan med hånden på hjertet si at bruken av paracet og ibux her i huset har gått drastisk ned, jeg tuller ikke. Om jeg får sterke smerter i muskler, har jeg hatt god erfaring med å få hjelp til å massere inn eterisk oljeblanding på problemområdet. Det som tidligere har endt opp i voltarenkur, har vært betydelig bedre igjen dagen etter og forsvunnet helt etter et par dager. Bare ved hjelp av å massere inn en eterisk oljeblanding, som jeg personlig har god effekt av for smerter. Jeg har brukt å lage meg en roller av:

  • 10 dråper copaiba
  • 10 dråper balance eller frankincense har jeg også hatt god erfaring med
  • 10 dråper lavendel

Dette har jeg på en 10ml rollerflaske, og topper så med kokosolje. Dette bør være mct olje, for det er jo en fordel at oljen man har som baseolje er flytende og ikke stivner. doTERRA selger jo også baseolje av kokosolje, men MCT olje fungerer også veldig fint.

Jeg har absolutt fått en del favorittoljer, som jeg bruker relativt ofte. De tenkte jeg å fortelle dere litt om her nå, for de er virkelig fantastiske.

Copaiba!

Denne oljen har virkelig betydd mye for meg, og betyr fortsatt ekstremt mye for meg. Den ble lovlig i Norge i august mener jeg, for jeg meldte meg inn i august og da var det mnd. promo husker jeg. På kort tid har denne oljen blitt superpopulær, og jeg synes ikke det er rart i det hele tatt. Den har en mengde gode og helsebringende egenskaper, min absolutte favoritt. La oss ta angst og indre uro først, denne oljen her har gjort underverker her for min del. Virkelig en stor hjelp, og den gir meg den indre roen tilbake. Nå føler jeg også at jeg må nevne (igjen) at mennesker reagerer forskjellig på eteriske oljer, og noen kan oppleve nesten motsatt og få mer uro. Har hørt tilfeller om det, så føler det må nevnes. Men, det er nok ikke normalen. For det er utrolig mange som opplever det samme som jeg, at angst og uro «forsvinner» eller blir betraktelig mye bedre. Om man plages av dette, vet man hva det vil bety å bli bedre.

I tillegg så kan copaiba virke betennelsesdempende, smertelindrende, virke pleiende på huden, bra for både blodsirkulasjon og pust. Har du hørt om cannabisolje forresten? Det har jo blitt superpopulært på kort tid, men copaiba har akkurat samme effekt og muligens bedre? 🙂 Felles for dem begge er at dem påvirker CB2 reseptorene, som spiller en stor rolle både i immunsystemet og nervesystemet vårt. Cannabisolje påvirker CB2 reseptorene INdirekte, Copaiba påvirker disse DIREKTE. I tillegg er Copaiba oljen mye mer potent, og har også en hyggeligere pris enn cannabisolje 🙂 For ordens skyld, man blir ikke ruset av verken Copaiba eller cannabisolje, det er CB1 reseptorene som gjør at man blir rusa av for eksempel cannabis.

Balance!

Dette er en eterisk oljeblanding, som skal hjelpe til med å skape balanse. Det sier seg egentlig selv i navnet på oljeblandingen, den kan hjelpe godt til med å jorde seg igjen om man stresser mye. Den dufter også helt utrolig fantastisk, veldig god som «parfyme» faktisk. Dette er noe av det jeg synes er så utrolig bra med eteriske oljer, dem dufter helt fantastisk og så er dem fri for giftstoffer. Jeg har faktisk ikke benyttet vanlig parfyme, siden jeg begynte med oljer 🙂

Lavendel! 

De fleste har hørt om lavendel, den er vel aller mest kjent for sine beroligende egenskaper og at den kan fremme god og rolig søvn. Jeg og mannen bruker lavendel i diffuser hver eneste kveld, gjerne sammen med Serenity som er en annen søvnolje fra doTERRA. Ikke bare lukter det helt fantastisk, men jeg tuller ikke nå… jeg har fitbit som tracker søvnen min. Hver gang jeg har glemt lavendel osv. på kvelden, viser den vesentlig mindre av den tunge/dype søvnen. Mens når jeg bruker lavendel i diffuser på kvelden, får jeg 30-60 minutter lenger av den dype søvnen. Jeg bruker også lavendel på lille S før han skal legge seg, masserer inn under føttene og langs ryggraden. Han etterspør det selv nå, vet ikke helt om det er fordi han synes det er gøy, godt, beroligende eller en kombinasjon av alle kanskje 😉 OBS! Barn skal IKKE ha like sterke oljeblandinger som voksne, og det er heller ikke alle eteriske oljer som små barn skal ha… Men lavendel er en god og mild olje som egner seg godt til også små barn, i riktig dosering vel og merke.

Onguard!

En annen oljeblanding av flere oljer. Dette er doTERRA sin oljeblanding, som virker immunstyrkende. Denne her har reddet oss FLERE ganger, jeg tuller ikke. Denne er perfekt om man kjenner man begynner å bli syk, dere vet når det kribler litt i halsen og man bare venter på at forkjølelsen skal inntre. Det er da du skal smøre med onguard, på halsen der det kribler. Gjerne litt hyppig, hver 30 minutt sånn ca. Jeg har unngått forkjølelse gjentatte ganger, ved å bruke denne her. Sander har også blitt forkjølet gjerne, men blitt kjempefort frisk igjen. Vi har da brukt Onguard i diffuser, og han har stort sett kommet seg etter 1 døgn. Mens vi ser andre med samme sykdom i hus, at barna har vært syke i dagevis. Vi har hatt 1 tilfelle hvor S var syk over lenger enn 1 dag, men feberen slapp taket etter 1 dag. Men han var tett noen dager etter det da. Så det er jo ikke alt denne her tar liksom, og jeg regner med at vi blir syke vi også. Synes det blir ekstra spennende nå som S snart starter i BHG, om det er til noen hjelp da. Eller om han blir utrolig mye syk, slik som «alle» blir av BHG start. Den som lever får se 🙂 Om man allerede har blitt syk, kan man også bruke Onguard for å støtte immunsystemet og bli fortere frisk igjen.

Wild Orange!

Dette er oljen som virker oppløftende, den kan gi energi og bedre humøret. Den dufter helt nydelig, og jeg bruker ofte denne i kombinasjon med Onguard i diffuseren.

Frankincense!

Dette er en meget kostbar olje, men den er også en veldig god olje. Den kan hjelpe med å roe ned, men den kan også øke energinivået. Den støtter også fornyelse av celler, og er super for huden.

Serenity!

En olje jeg også nevnte under Lavendel, dette er en oljeblanding. Den kan støtte god og rolig søvn, dempe uro og angst og generelt en beroligende olje.

Ellers er jeg også for øvrig glad i forskjellige sitrusoljer, lemon bruker jeg til rengjøring (onguard er faktisk god til rengjøring også).Sitrusoljer som lime, lemon, lemongrass dufter friskt og godt.

Det er rett og slett utrolig mange oljer og velge mellom, noe for enhver smak rett og slett. Jeg er langt fra ferdig utprøvd, og iallefall laaaaangt fra ferdiglært! Jeg tror egentlig aldri man blir utlært på noe som helst, og eteriske oljer er et stoooooort felt. Men det er så intressant, og så utrolig moro og holde på med. Det jeg setter stor pris på i doTERRA er det samholdet man har i teamet, og de etiske retningslinjene de har. I teamet er det mennesker med forskjellig kunnskapsnivå, alt fra dem som har holdt på veldig lenge og kan ekstremt mye. Til oss som er mer ny, men kan en del og dem som akkurat har kastet seg ut i oljeeventyret 🙂 Når man melder seg inn i doTERRA, får manautomatisk 25% rabattepå oljene. Man blir fordelskunde rett og slett, ved å melde seg inn.

Om du er nygjerrig på dette med eteriske oljer, kan jeg faktisk hjelpe deg med å melde deg inn i doTERRA. Du kan også få teste oljene først, ved å kjøpe en roller med oljeblanding fra meg som jeg sender deg i posten. Hvilken oljeblanding kommer vi frem til, ut ifra hvilke bruksområdet du skal ha den til. Men det er viktig å vite at om du melder deg inn i doTERRA, har du ingen kjøpsplikt videre. Du kan melde deg inn, kjøpe en startpakke på 100 poeng for da slipper du medlemsavgift. Da kan jeg hjelpe deg med å sette sammen en pakke til ditt behov, eller du kan starte med et Kit. Uansett hjelper jeg deg, ut ifra hva du føler du trenger oljer til. Veldig lurt å kjøpe for ca. 1000kr. totalt når du melder deg inn, da får du jo tross alt oljer istedenfor en innmeldingsavgift. Når du har fått din pakke med oljene, har du ingen videre forpliktelser:

  • Absolutt IKKE noe krav til mnd. bestilling av oljer, du bestiller etter behov når det passer deg.
  • Ikke noe krav til mer kjøp overhodet, er din doTERRA konto inaktiv i 1 år blir den automatisk slettet.

Det som er veldig bra med å være medlem er:

  • Du blir en del av et team, og får støtte, hjelp og veiledning når du trenger det. Til syvende og sist så er all bruk av oljer på eget ansvar, men det er masse god hjelp og hente fra kunnskapsrike mennesker. Jeg er superfornøyd med de herlige folka i teamet jeg er en del av, og du kommer inn i samme team som meg om jeg enroller/verver deg inn i doTERRA.
  • Jeg blir din veileder om jeg verver deg, MEN egentlig så er hele teamet til hjelp. Og du får tilgang på FB grupper med mange kunnskapsrike mennesker, samlet på et sted.
  • OM du ønsker å jobbe med doTERRA selv etterhvert, finnes det gode muligheter for det. Du kan verve/enrolle andre inn i doTERRA, og det finnes en egen gruppe for dette på FB med masse hjelp og veiledning om du ønsker å jobbe med dette. NB! Det er etiske regler i doTERRA, noe som er meget bra. Du kan for eksempel ikke jobbe aktivt i doTERRA, samtidig som du jobber aktivt med for eksempel Forever Living eller lignende. Du skal også jobbe etisk innad i teamet, og for eksempel ikke aktivt gå inn for å ødelegge for andre i ditt team. Mer om dette her får du vite, om du er intressert i å jobbe med det etterhvert. Det er uansett lurt å bli kjent med oljene og bli trygg på oljene selv først 🙂 Det tar litt tid, rett og slett. Uansett veldig lurt å melde deg inn som Wellness Advocate, så har du iallefall muligheten til å enrolle andre om det skulle bli aktuelt. NB! Du kan selvsagt bli fordelskunde/medlem i doTERRA og få 25% rabatt på oljene du kjøper, selv om du jobber i andre selskaper som for eksempel Forever Living 🙂 MEN, da skal du melde deg inn som wholesale customer, og kan ikke verve andre. 
  • Du får altså ikke bare oljer til rabbaterte priser ved å melde deg inn, du får gratis veiledning i bruk av oljene, blir del av et team som virkelig støtter deg. Og får muligheten til å vokse i doTERRA, om du har ønsker om det.

Jeg er iallefall utrolig glad for at jeg har oppdaget disse edle dråpene, og har så mye glede av dem allerede. Det beste av alt må være de terapeutiske egenskapene de har, at det er 100% naturlige og rene oljer med høy kvalitet. Så vil jeg nevne til slutt pakken jeg startet med selv, for jeg har aldri angret på at jeg gikk for akkurat den pakken! Den koster litt ja, men du får så mange flotte og kostbare oljer i den at det er den absolutt verdt. Jeg startet nemlig med Norway Family Essentials Kit, det koster totalt ca. 2850,- Prisen kan ha små variabler pga. dagens kurs, men denne prisen inkluderer alt, også moms og frakt 🙂

Det du får er en flott startpakke som egentlig inneholder alt du trenger for å komme i gang med oljer. Oljene du får med i dette kitet er også de mest populære og mest brukte oljene, du får med 9 oljer i kitet og hver olje inneholder 15 ml med 100% ren olje. Små flakser ja, men utrolig drøye i bruk skal jeg si deg. For det er virkelig ikke mye olje du trenger, for å oppnå god effekt. Jeg har for eksempel enda igjen av alle oljer fra kitet jeg startet med, og det fikk jeg i August 😉 Da har jeg enkelte av oljene i daglig bruk også, så de er drøye.

Oljene du da får er:

ZenGest: Støtter fordøyelsen!

Frankincense/Virak: Støtter cellefornying, fokus/energi og flott for huden

Lavendel: Søvnolje nummer en, beroligende egenskaper

Lemon: Virker resende, kan også være super til rengjøring

On Guard: Støtter immunforsvaret

Oregano: Støtter immunforsvaret, virker mot sopp, virus og bakterier

Peppermint: Støtter fordøyelsen, kan gi energi og åpne luftveier ved forkjølelse. Kan også være til hjelp mot muskulære spenninger. OBS! Skal ikke brukes til barn under 6 år

Rosemary: Kan gi energi og være med på å hjelpe til for å holde fokus

Wild orange: Gladoljen 🙂 Den gir energi, løfter opp og man blir rett og slett glad bare av duften 🙂

I tillegg til disse 9 oljene, får du med en flaske med baseolje (fraksjonert kokosolje aka MCT), en boks med tomme kapsler som kan brukes om du skal ta noen oljer invortes og ikke nok med det. Du får også en diffuser med i pakken!!

Jeg brukte faktisk litt tid på å komme i gang med bruk av diffuseren, men nå er det faktisk den jeg bruker aller mest. Det gir en veldig deilig duft i rommet, og mye bedre enn for eksempel duftlys som ofte avgir andre stoffer man egentlig helst ikke bør puste inn.. Du får jo ikke bare god duft med oljer i diffuser, du får jo også den terapeutiske virkningen av de oljene du bruker.

Hver eneste mnd er det som regel en promo i doTERRA, og et mnd. produkt. Denne mnd. (desember 2018) får du med en gratis flaske med Holiday ve bestilling på over 125 poeng. Bestiller du for over 200 poeng får du også en ekstra flaske med frankincense med helt gratis. Det vil si at om du melder deg inn og starter med family kit som jeg har nevnt her, får du med en ekstra flakse med frankincense OG Holiday Joy 🙂 Frankincense er en veldig bra olje, som er blant de mest kostbare.

Jeg merker at det er så enormt mye jeg kunne skrevet om alle disse oljene, virkelig! Men jeg tror jeg stopper her for denne gang, og sier det heller sånn at du som eventuelt er intressert i dette kan sende meg en mail til: ingr-l@live.no (link), så kan jeg hjelpe deg med evt. innmelding i doTERRA, gi deg mye mer informasjon osv. 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s