God mat i førjulstiden!

Tiden som de fleste gleder seg til er her, den kosen før jul setter mange utrolig stor pris på. Ikke bare i form av mat, men også all kos med familien! I år er denne tiden her veldig gøy, lillegutt forstår jo ikke hva jul er. Men han utvikler seg så mye for tiden, er stadig noe nytt omtrent hver dag. Et nytt ord han sier, en ny motorisk ting han mestrer, et system han knekker koden på osv. Han har også begynt og utforske det å sette 2 ord sammen. Det er veldig gøy, og han er høyt og lavt hele tiden. Blir spennende og se om han liker pepperkakebaking, det er fast hvert år (og dem er ikke lavkarbo for å si det sånn).

Mange har spurt meg om julekaker på lavkarbovis og andre julekaker. Jeg forstår spørsmålet utrolig godt, men for meg har ingenting kunnet måle seg med de ekte pepperkakene eller andre julekaker. Kanskje det beste alternativet jeg har laget er kokosmakroner, de er faktisk ganske så gode. Dere får oppskriften linken senere i dette innlegget 🙂

Det er bare noe med at det jeg føler ikke blir bra eller noenlunde likt orginalen, klarer jeg ikke kalle julekaker. Det må liksom ligne, og JEG blir iallefall veldig skuffet om det står verdens beste lavkarbo pepperkaker, og så minner det ikke omtrent 😉 Om noen har gode oppskrifter, som dere har prøvd og synes er oppriktig gode. Da må du gjerne linke til den oppskriften i kommentarfeltet under her, så kanskje andre får gode tips fra deg her på min blogg. Jeg er veldig sånn, er det ikke noenlunde likt lar jeg heller være å spise i det hele tatt, eller jeg spiser litt av det som er ekte vare.

Uansett, det finnes veldig mye godt man kan kose seg med før jul og i julen som faktisk ER veldig blodsukkervennlig og lavkarbo. Dere kan få noen eksempler av meg her, og noen er definitivt favoritter.

Hjemmelaget lammerull, eller rullepølse som vi kaller det!

img_3710

Oppskrift finner du HER (link) og den er virkelig skikkelig god. Jeg har lært meg å lage denne av mamma, og denne oppskriften har gått i generasjoner hos oss. Spis på lavkarbo brød om du tåler det, eller bare med noen friske grønnsaker og majones. Eventuelt med rødbeter. En utrolig god smaksopplevelse blir det uansett.

Hjemmelaget enkel julesylte/sylteflesk! 

DSC_0690

Dette er en enkel oppskrift, som jeg lagde for første gang ifjor faktisk. Jeg skal lage igjen nå en dag, og oppskriften finner du HER (link). Veldig, veldig god! Jeg kan seriøst bare maule julepålegg også, det er jo så godt 🙂

Kokosmakroner! 

Dette er faktisk den eneste julekaken jeg føler jeg har lykkest med å lage lavkarbo, den blir faktisk veldig god 🙂 Oppskrift finner du HER (link) fra gamle bloggen min.

Så MÅ jeg bare dra frem verdens beste, sukkerfrie karamellpudding!

Ja, det er det virkelig. En del tåler ikke tagatesse, så tåler du ikke det kan du prøve med annen type søtning. Men jeg garanterer ikke for smak da, siden tagatesse smaker helt likt til sukker. Oppskrift finner du HER (link). Om du har lyst på mange flere sukkerfrie oppskrifter, kan jeg også varmt anbefale boken min som er kjempebillig nå, Ingrid`s søte fristelser (adlink).

Tilpassning av julematen er mulig! 

Ellers skal du jo huske litt på at det er mulig å tilpasse helt vanlig julemat, du kan som nevnt bruke en type lavkarbobrød til julepålegget. Du kan ta bort poteter til middagene og spise det andre 🙂 Joda, det blir nok sikkert litt flere karbohydrater enn til vanlig, men det må da være ok i jula tenker jeg.

Det å tenke vekttap i selve jula anbefaler jeg slettes ikke i grunnen, det blir stress og det kan jo ende opp å bli veldig ukoselig om du føler du ikke mestrer det osv. Det å holde vekten stabil er et mye bedre mål, tenker jeg. 

Stress ned, prøv å nyt den siste delen av 2018 og kos deg med familie og vennner ❤

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s