Carnivore!

Dette her blir meget spennende, må si jeg både gleder meg og gruer meg litt. Mange har nok hørt om carnivore, da dette er blitt en svært populær måte å spise på kanskje spesielt siste året.

Jeg har både lest og hørt om carnivore, jeg har jo også fått med meg at mange har god suksess med dette. Men ikke bare går dem fort ned i vekt, men dem sier at de føler seg helt fantastisk i tillegg. At helsen blir bedre, dem holder seg mett utrolig lenge osv.

Joda, jeg har fått med meg utspillet til EAT og at dem ønsker at man KUN skal spise 14 gram kjøtt i uka, 14 gram!!! Altså, jeg skal ikke bevege meg ut på den diskusjonen her og nå. Jeg mener fremdeles at vi mennesker er skapt for å spise kjøtt, og at vi trenger kjøtt! I forhold til carnivore, kan man jo trygt si at kjøttmengden der skrider hinsides langt over… 🙂

Carnivore er nemlig en strikt ketogen diett, og den går ut på i korte trekk å bare spise kjøtt og fett. Det vil si at man spiser kjøtt, fisk er visst også greit. I tillegg til dette spiser man for eksempel smør, det er smør jeg kommer til å bruke når jeg nå skal spise carnivore.

Det er altså et sinnsykt enkelt kosthold, ikke noe pes og man spiser tro det eller ei ingen grønnsaker på carnivore. Dette er jo egentlig det mange kjenner fra før, zero carbs. Jeg skal dele mine erfaringer og min reise med carnivore nå fremover, jeg starter førstkommende mandag.

Fra mandag 28.januar, skal jeg altså bare spise kjøtt og smør. Drikke kun vann og sort kaffe, ikke store forandringen på drikke. Det har jeg stort sett holdt med litt annet innimellom siden 2.jan. Jeg vil kanskje si at dette er en måte å spise på, for dem som er litt spesielt intresserte i sånt 🙂 Jeg deler nå min reise med carnivore, og hvordan jeg synes at dette kostholdet er.

Jeg har gjort noe lignende før, men den gangen gikk jeg bare en uke ca. Men fortsatte med veldig strikt og bittelitt grønnsaker ble lagt til etter en uke. Denne gangen her er egentlig målet å kjøre lenger, 3-4 uker.

Jeg ser andre har spist carnivore i lengre tid også, over halvt år for eksempel. Det skal jeg ikke si at jeg skal gjøre, jeg tror nok jeg er for glad i grønnsaker til å kjøre carnivore på fast basis. Som kostholdsveileder, tror jeg nok også at vi er tjent med å innta en del grønnsaker sånn generelt sett. Men jeg tror absolutt ikke at det skader å kjøre carnivore periodevis, og jeg tror også at det er mulig å spise carnivore på fast basis. MEN, det krever nok at man er glad i innmat, som for eksempel lever osv. For å få i seg vitaminer og mineraler man trenger. Så det er ikke en måte å spise på som jeg egentlig vil anbefale som noen livsstil, for meg er dette pr.nå mer en morsom diett å prøve seg på.

Jeg gjør ikke dette her for å gå ned superraskt i vekt, selv om jeg ser andre har super effekt. Jeg gjør det vel mest for nygjerrighet, og så tenker jeg det er greit å vite litt hva jeg snakker om. Om kunder skulle være nygjerrig på dette, synes jeg alltid at det er best om jeg har erfart noe rundt dette selv, istedenfor at jeg «bare» har lest og vet hva det er liksom 🙂

Så på mandag starter jeg min reise og erfaring med carnivore! Jeg er jo i ketose fra før, så jeg håper at det ikke blir noen stor ketoflu på meg (overgangssymptomer). Men jeg tror at det KAN skje, for selv om jeg har spist etter ketose i flere uker nå. Så er det forskjell på ca. 15-20 gram karbohydrater pr. dag og 0 gram som jeg nå skal spise..

For dem som kanskje himler med øynene over å spise 0 gram karbohydrater pr. dag. Slapp av, karbohydrater er IKKE et essensielt næringsstoff. Så da vet du det 😉

Maten jeg skal spise blir typisk fett kjøtt og evt. fet fisk:

Nakkekoteletter, svineribbe, kyllinglår, entrecote, bacon, kyllingklubber/vinger og smør. Jeg skal også koke meg ny kraft av storfe, og drikke det hver dag.

Dette blir spennende kan man si, jeg kommer ikke til å ta vekt ved start. Da jeg ikke skal veie meg igjen før 1.februar og det gidder jeg ikke endre. Men, jeg tenker jeg kan måle cm ved start, og få fremgangen der etter 3-4 uker.

Så vil jeg tipse om å følge reisen min på Instagram også, og jeg kommer til å være 100% ærlig. Om kroppen min IKKE skulle like dette her, kommer jeg til å avslutte å gå tilbake til vanlig ketogen kost slik som nå. Så dette er ikke noe jeg kommer til å kjøre for enhvert pris, men jeg er nygjerrig og da får jeg lyst til å prøve.

Instagram: lavkarbotips_kostholdsveileder

Snapchat: Lavkarbotips kostholdsveileder

Er mest aktiv på Instagram, men skal prøve å dele på snapchat også 🙂 Storyen min på Instagram blir også delt på storyen min på Facebooksiden min: Lavkarbotips. Så det er ganske pratisk med Instagram sånn sett, og derfor jeg har begynt å bruke det mer og mer.

Nå gleder jeg meg til å dele med dere, min reise med carnivore 100% ærlig. Skal få oppdatert bloggen også, men vet ikke om jeg rekker det hver dag. Men en rapport med jevne mellomrom skal jeg klare 🙂

Håper du vil følge meg, og finner temaet spennende. Jeg gleder meg som alltid til å dele med dere!

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

6 svar til Carnivore!

 1. Hjertejubel sier:

  Dette blir pennende å følge med på, spesielt om du fortsetter så lenge som du tenker i utgangspunktet 🙂 Jeg har også prøvd meg litt på carnivore. Det gikk veldig greitt i ca en uke før jeg rett og slett bare kjedet meg litt i matveien og savnet farger og knas 😉 Men jeg følte meg bra, absolutt! Ellers spiser jeg vanligvis ketogent og er i ketose mesteparten av tiden. Nå bruker jeg carnivore mer som en «detox» for hodet de gangene jeg merker at jeg kanskje tenker litt for mye på hva jeg skal spise, eller om jeg rett og slett bare er skikkelig matlei og vi ha det så enkelt og greitt som mulig. Følger deg videre, spennende spennende! 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Er bare på dag 2 idag, men foreløpig null problemer, snarere tvert om. Men er vel for tidlig å si noe om kanskje. Egentlig tenkte jeg å ta litt dag for dag, men virker ikke som om det skal bli noe problem, håper jeg. Kommer nok til å savne grønt da….. så på et punkt blir det nok å peile inn på vanlig ketose igjen ja😉 men man kan jo fint kjøre vekselsvis slik du nevner, tenker jeg 😀👌🏻

 2. Hjertejubel sier:

  Jeg opplevde det heller ikke som noe problem, rett og slett bare litt mer som «hvorfor gidder jeg» etter en ukes tid og savnet etter grønt ble stort 😉 Jeg følte meg fantastisk bra den uken, men det gjorde jeg også før og etter når jeg spiste vanlig keto. Om jeg hadde opplevd store positive endringer ved å spise 100% carnivore så hadde nok også motivasjonen til å fortsette vært der, men slik som det er nå så trives vertfall jeg altfor godt med farger og grønnsaker i kosten ü

  Jeg legger ved noen linker til Joe Rogan Experience podcast-episoder, hvor han har besøk av 3 die hard carnovores. Spesielt den siste linken jeg legger ved (om Mikhaela) er spesielt interessant, synes jeg! Hun hadde alvoooorlige helseutfordringer som hun KUN klarer å kontrollere via carnivore. Om hun spiser så mye som en nøtt så blir hun helt utrolig dårlig. Anbefaler deg å se videoklippene. Om du heller vil bare høre på de, så er det bare å søke opp podcastepisodene på telefonen din 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=Yj_Bc9hdHa0 (Dr. Shawn baker, carnivore i typ 10 år?! )

  https://www.youtube.com/watch?v=7fncJdVjy5U (Mikhaela)

  https://www.youtube.com/watch?v=HLF29w6YqXs (Faren til Mikhaela, som også har kurert helseplager med kosten)

  Ønsker deg en fin dag 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s