Blomkålmos!

Dette her må seriøst være verdens enkleste tilbehør til lavkarbo middagen, samtidig som det er noe av det aller beste jeg vet. Altså, hvem trenger i grunnen potetmos når man har blomkålmos? 🙂

Om du ikke følger meg på Instagram, anbefaler jeg at du gjør det om du er på Instagram. Jeg poster mye i story, har av og til direktesendinger og nå som jeg er sånn noenlunde frisk igjen kommer matpostene tilbake også.På Instagram heter jeg Lavkarbotips_kostholdsveileder 🙂

Uansett, nå var det blomkålmosen som skulle få skinne litt på bloggen min, og dette her er noe av det enkleste du kan begi deg ut på! Er du helt ny på lavkarbo, start gjerne med dette som tilbehør. Det er jo også relativt kjent smak for de aller fleste, og gjør at det er lett å like.

Blomkålmos!

  • 1 blomkålhode
  • 30-50 gram smør
  • Salt og pepper etter smak

Dette lager du veldig kjapt, men legg gjerne blomkålen i litt vann med salt en stund før du koker den. Den skal koke til den er mør, ca. 15 minutter. Bruk en gaffel for å sjekke! Hvor mye smør du bruker avhenger av hvor stor blomkålen er, om den er liten og kun til deg holder det med 20-30 gram smør. Er det til 2 ville jeg tatt 50 gram iallefall, og er blomkålen mør og god er det nok å mose kjapt med en gaffel. Du kan selvsagt bruke stavmikser for å mose den helt fint om du vil.

Jeg synes det er helt ok med litt struktur i mosen, bruker ofte bare gaffel 🙂 Jeg smaker til med salt og pepper etter at jeg har moset blomkål og smør sammen.

Dette her kan du bruke til praktisk talt ALT, den passer til både kjøtt og fisk. Den er like god til laks som til kylling, koteletter osv. Du bestemmer, men velg helst en naturlig proteinkilde og ikke ferdigprodukter med farse og panering.

 

Igår spiste jeg denne mosen til kyllingvinger, helt nydelig ❤

Dette er et tilbehør som er like populært hos meg nå, som da jeg var ny med lavkarbo. Noen kanskje synes det er litt «kjedelig», men jeg verdsetter gode og enkle smaker. Når det i tillegg er noe som funker til så og si alt, er det jo bare herlig.

Fortell meg gjerne ditt favoritt tilbehør til middag i kommentarfeltet!

Annonse!

Ønsker du å gjøre et superkupp nå, på bøker eller kostplaner fra meg? Ta en kikk HER (adlink), en haug med gode tilbud akkurat NÅ!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

2 svar til Blomkålmos!

  1. Ingunn Mandt sier:

    Laget en blomkålmos igår som var skikkelig god. Brukte en liten blomkål, to små rødløk og ca. 1/4 av en stor sellerirot. Bruker alltid stilker og blader på blomkålen, men kutter de opp i små strimler, og koker de og løken i ca. 15 min. før jeg legger oppskåret sellerirot og blomkål i. Koker videre i 10 – 15 min. Slår av kokevannet og tilsetter himalaiasalt, pepper og en kyllingbuljong (smuldret mellom fingrene) og ca 50 g. smør. Moser med stavmikser. Smaker fortreffelig!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s